goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Bonaire flora en fauna

Ik hou van de natuur en daarom een aparte blog over de flora en fauna al zijn een aantal foto’s zeker wel gedurende de dagtrip in het Washington Slagbaai NP gemaakt en gedurende het rondje eiland in de auto.

Ik vind deze boom niet zozeer mooi maar het intrigeert me dan weer wel met de bloemen en de knoppen: 

 

Veel verschillende soorten cactussen: 

 

 

 

En deze boom met witte bloemen vond ik perfect tegen de blauwe lucht uitkomen en dat vond ik op dat moment belangrijker dan het feit dat de boom wellicht niet zo bijzonder is: 

Ja, redelijk brutaal en erg dichtbij dit vogeltje: 

 

Een van de (weinige) roofvogels van het eiland en hoewel ik de naam ff niet meer weet (gaat er links in en rechts uit…) doet ook deze vogel me denken aan eentje die we tijdens de Afrika reis hebben gezien: 

 

En dan deze mooie vogels die je goed kunt herkennen aan hun geluid: 

 

En deze dan; hoe mooi is die gekleurd met het prachtige oranje?? 

 

 

Die egrets hebben we vaker gezien:

 

En dit vind ik geen mooie vogel maar wel een mooi plaatje: 

 

Maar van zo’n pelikaan word ik dan wel weer helemaal vrolijk (en die zat gewoon in het haventje bij het hotel, dus tijd genoeg om deze fatsoenlijk op de foto te krijgen, alleen ben ik niet iemand van het geduld en neem ik genoegen met deze foto): 

 

En dit was zo’n bijzonder vogeltje; ik stond geparkeerd bij het Gotomeer en dit vogeltje deed niets anders dan af en aan vliegen op de buitenspiegel en dan naar zichzelf kijken en dat continu en ik zag het later ook bij een andere auto gebeuren; heel bizar gedrag! 

 

En de mooiste vogel die Bonaire heeft is uiteraard de flamingo en die vind ik zo bijzonder en daar heb ik er zoveel van gezien dat ik hier een speciale blog over maak met alleen maar flamingo’s (volgt hierna).

Ik had nog van 17 jaar geleden in gedachten dat de varanen daar zo groot waren (zeker degene die we in het park hebben gezien) en met die gedachten ging ik nu weer terug….maar zoals ik al eerder zei, je perspectief verandert in de loop der jaren omdat je andere dieren (en andere formaten) ziet. En nu vond ik die varanen helemaal niet groot meer en de enige reden hiervoor is dat ze op Langkawi veel groter waren dus deze hier op Bonaire zijn nog steeds groot, maar lang niet zo groot als in Maleisië en dat vind ik dan wel weer bijzonder te ervaren hoe je zelf veranderd bent!

Hier nog een paar foto’s van de varanen (ze mochten dan in Maleisië) wel groter zijn, deze zijn absoluut mooier met hun ‘kuif’ (of rechtopstaande haren) over hun hele lichaam; dat maakt het net effe iets meer af!! 

 

 

Uiteraard ook kleinere salamanders en deze blonk dan wel weer uit in zijn kleurstelling (uiteraard een mannetje…): 

 

Hele grote krabben gezien en deze lijkt groot maar is dat absoluut niet. De krabben vond ik het bangst van alle dieren eigenlijk en deze liep niet zo hard weg, dus had ik eindelijk een shot dichtbij: 

 

En dit vind ik dan zelf wel een heel gave foto van een krab die een vis op sleeptouw heeft genomen; hoe cool is dat? Die zal thuis met open armen worden ontvangen, daar ben ik van overtuigd!!!

De meeste dieren foto’s zijn gemaakt tijdens het wandelen en dat blijkt toch vaak de beste en meest ontspannen manier om onverwachte plaatjes te kunnen schieten!!

oh ja, als je niet van flamingo's houdt zou ik de volgende blog gewoon ff overslaan!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl