goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Cirencester

 

Zo kom je nooit in de UK en zo zit je er binnen een paar maanden twee keer! Dit keer stond een bezoek aan Tom & Mary op het programma. Die heb ik ook op Langkawi leren kennen (via Dev) en dat was al in de beginfase. Tom & Mary komen elk jaar 6 maanden naar Langkawi (gedurende de UK winter) en Tom is een fantastische fotograaf (zo een die met lenzen loopt te sjouwen waar ik al moe van word als ik ernaar kijk). Toen ik in de huis op palen woonde en er was ingebroken en ik niet meer in dat huis wilde wonen, heb ik eerst 2 nachten in een hotel geslapen en toen mocht ik het appartement van Tom & Mary gebruiken terwijl ik op zoek ging naar andere woonruimte wat uiteindelijk toen binnen een paar weken is gelukt.

Bijna alle foto’s die ik op de website, in de brochure en op Facebook gebruikte kwamen van Tom en alhoewel zijn vogel foto’s fenomenaal zijn, heeft hij ook een hoop andere mooie dieren op de gevoelige plaat weten vast te leggen en ik was altijd buitengewoon dankbaar dat ik van al die foto’s onbeperkt gebruik mocht maken waarmee ik wel gelijk een heel professionele uitstraling had. Als tegenprestatie mochten zij altijd gratis gebruik maken van onze trips en als zij zelf gasten hadden dan mochten die ook mee tegen een zeer schappelijke prijs. Maar zoals ik dat met iedereen had op Langkawi, had ik ook nooit veel tijd om met hen door te brengen als ze er waren. Ze waren wel elke week bij de cocktail party bij Casa del Mar maar ook daar had ik vaak niet veel tijd om met hen door te brengen. We zijn nog wel een keer naar Borneo geweest en dat was echt een fantastische ervaring, middenin de jungle waar we de orang utans en vele mooie vogels hebben gezien, die allemaal niet op Langkawi te zien zijn. Tom heeft ook een aantal keer als (hulp) gids gefungeerd bij bird watching trips als ik grotere groepen had omdat zijn kennis van vogels echt niet onder deed voor die van de gidsen.

Ik had Tom & Mary beloofd om ze een keer in de UK op te zoeken en dat heb ik half mei gedaan (ze waren net weer een paar weken terug van Langkawi). Ze wonen in een heel ander gebied dan Pam & Mick en dit keer zat ik in het gebied van Cotswold Hills wat grofweg ligt in de driehoek tussen Bristol, Londen en Birmingham. Ik ben op Bristol gevlogen (had ook naar London of Birmingham kunnen vliegen) en daar werd ik eind van de middag opgehaald door Tom & Mary van de luchthaven. Het was ruim een uur rijden naar hun huis en dat lag op een erg mooie locatie met dit uitzicht: 

 

De 1e avond hebben we in een hele leuke pub gegeten en het eten was echt erg lekker en ik kon gelijk van de pub sfeer genieten. Ze wonen in een mooi en redelijk groot huis, waar ik mijn eigen slaapkamer EN badkamer had (hier is het zo normaal dat elke slaapkamer een badkamer heeft en daar kunnen we in Nld wat dat betreft nog heel wat van leren!!).

De volgende dag stond een bezoek aan Sudely Castle & Gardens op het programma en dat was echt heel erg mooi. We hebben nog een korte rondleiding gehad en een goed beeld gekregen van het geheel (in een echt schitterende omgeving!!: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oh, wat een mooie zwarte tulpen!!! 

 

 

 

De pubs in deze omgeving zijn allemaal erg leuk en mooi met goed eten; het gebied is echt heel erg mooi (redelijk heuvelachtig) en er wonen veel mensen uit de upper-class. Er is ook een polo club op bijna elke hoek van de straat, dus er zijn overal paarden om je heen.

De lunch op de 2e dag was wederom in een pub en we hadden erg veel geluk met het weer; het was de hele dag droog, alleen tijdens de lunch regende het even: 

  

 

Daarna nog wat van de omgeving gezien en het ziet er ook echt helemaal uit zoals ik in gedachten heb / had hoe UK eruit moet zien.

De 3e dag stond in het teken van de paarden. Mary doet zelf ook aan polo (niet meer actief met wedstrijden) en heeft 5 paarden (waarvan er 2 met pensioen zijn). Hier wordt voor het grootste deel voor gezorgd en zelf rijdt ze ook nog. We zijn naar haar paarden wezen kijken en hier staat ze bij een van haar paarden (die later bij een oefenwedstrijd ingezet zou worden en dit is het paard waar af en toe Prins Harry gebruik van maakt en daar maakt Tom dan weer foto’s van en hij is nu ook binnen de polo wereld bekend genoeg met zijn foto’s dat ze hem graag betalen voor goede foto’s en hij staat dus ook in verschillende polo bladen met zijn foto’s):

 

Er waren verschillende wedstrijden en het was voor het eerst dat ik een polo wedstrijd heb gezien: 

  

 

Mary heeft me wat van de spelregels uitgelegd en alhoewel ik het leuk vond om een keer gezien te hebben moet ik eerlijk bekennen dat het me niet echt aansprak; ik denk dat ik gewoon teveel van paarden hou om dit leuk te kunnen vinden. Er staat ook bij elke wedstrijd een dierenambulance en dat staat me al tegen (want dat betekent dat er dus regelmatig een ongeluk gebeurt); de paarden worden ingeruild en ‘gebruikt’ door verschillende rijders (die soms even worden overgevlogen om een wedstrijd te spelen en dus totaal geen band met het dier hebben en dat waarschijnlijk ook niet willen) en dat is gewoon niet echt mijn ding. Ik vond het wel leuk om te zien waar Mary zoveel van haar tijd aan besteed en hoe dat leven eruit ziet.

We hebben weer in een hele leuke pub gezeten en lekker geluncht en dit is de enige foto die van ons 3-en is gemaakt en uiteraard sta ik er weer met mijn ogen dicht op (geen idee hoe ik dat zo vaak voor elkaar krijg…..heb nl niet echt het idee dat ik altijd met mijn ogen dicht loop/zit….): 

 

Daarna nog lekker even het stadje (of is het een dorpje!?) Cirencester bekeken met wat winkeltjes en nog wat lekkers gekocht om mee naar Nld te nemen.

Aan het eind van de dag met Tom nog even de pub in geweest (Mary wilde even rusten) en daar lekker nog buiten kunnen zitten en in de avond had Mary een lekkere chicken curry gemaakt dus het was nog of we weer even terug waren in Maleisië.

De 4e en laatste dag stond alweer in het teken van mijn vertrek; ik moest begin van de middag vliegen en we zijn dus al rond 11 uur naar de luchthaven gereden. Tom & Mary wilden ook graag nog wat polo wedstrijden zien die dag, dus hebben me wat vroeger afgezet en dat gaf mij de gelegenheid om nog even te lunchen voor mijn vlucht. In de ochtend heeft Tom me via een wandeling nog wat van hun directe omgeving laten zien en dat gaf (naast voldoende lichamelijke beweging want het was hier en daar flink klimmen!!) nog een paar mooie plaatjes:

 

  

 

Het waren een paar leuke dagen en het was ontzettend leuk om ze weer eens te zien en bij te kletsen (en nee, als ik die verhalen hoor over Langkawi, dan mis ik echt helemaal niets en ben ik blij dat ik daar niet meer zit; het enige wat ik mis is het heerlijke eten en uiteraard zou ik een paar mensen graag nog eens zien) en ik ben volledig ontspannen weer terug in het vliegtuig gestapt (en kan morgen heerlijk weer gaan golfen….hahahaha)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl