goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Verhuizing naar Dieren

 

De laatste reis die ik heb gemaakt was eind november naar New York en dat is ondertussen 5 maanden geleden!!!! Tijdens deze reis zat ik middenin een persoonlijk programma wat ik graag wilde volgen om te kijken of dat een aanvulling zou kunnen zijn op het Creatrix programma (die cursus van vrouwen voor vrouwen die ik in Australië) heb gevolgd. Het is een programma van 7 weken en is geschikt voor mannen en vrouwen (vandaar dat ik dacht aan die aanvulling op Creatrix) en ik kan zonder meer zeggen dat ik dit ook een fantastisch programma vind!!! En ik heb er geen seconde over nagedacht dat het voor mij een ongelooflijk heftige periode zou inluiden….het programma gaat ervan uit dat er in de 1e 10 jaar van je leven dingen zijn gebeurd (kan positief en negatief zijn) die jou hebben doen besluiten om anders te gaan leven dan de bedoeling was (ervan uitgaande dat iedereen met een bepaald doel geboren wordt) en met dit programma word je teruggezet naar wie je echt zou moeten zijn….en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit hele heftige dingen met zich mee kan brengen. Gedurende deze periode (en ook nog lang erna en eerlijk gezegd nog af en toe) heb ik weinig behoefte gehad aan sociale contacten en had ik veel met en over mezelf uit te zoeken. Na het programma (had ik net voor de Kerst succesvol afgerond) begon mijn lichaam te protesteren (ik denk dat mijn lichaam alle veranderingen gewoon niet kon volgen en dat begrijp ik dan wel weer….) en kreeg ik allerlei lichamelijke klachten van enorme rugpijn tot pijn in mijn lies (en daardoor echt bijna niet meer kunnen lopen) maar gelukkig heb ik een soort tovenaar als masseur en die heeft mij wederom fantastisch kunnen begeleiden hierin. Die voelt / ziet direct wat er aan de hand is (oh….het is je blaasmeridiaan….) en lost dat op door middel van drukpunt therapie (of weet ik veel wat hij doet, maar dat vind ik ook niet belangrijk, voor mij was het belangrijkste om van die pijn af te komen).

 

Tussen alle heftige effecten van het programma door ben ik intensief op zoek gegaan naar andere woonruimte want ik voelde wel heel duidelijk dat het daar hoog tijd voor was. Ik was weer toe aan eigen meubels (ja, die moest ik allemaal bestellen) en mijn eigen spulletjes die al ruim 10 jaar opgeslagen stonden. Ik heb een aantal huizen gezien en heb er een paar keer dichtbij gezeten. In eerste instantie wilde ik ergens centraal in Nld gaan wonen (met het oog op het opstarten van een eigen business leek me dat handig), maar ik hou niet van grote steden en ik hou ook niet van alle files die rond die grote steden hangen, dus ik kwam uit op Arnhem en omgeving. Uiteindelijk stond het huis dat aan al mijn eisen (3 slaapkamers, ruime woonkamer met veel ramen en licht, luxe keuken en badkamer, eigen parkeerplek en kleine/onderhoudsvrije tuin) voldeed in Dieren (zo’n 20 minuten verder dan Arnhem richting de Duitse grens) en dit huis kon ik per 1 februari 2017 huren. Ik huur dit huis onder de leegstandswet en dat betekent dat het huis te koop staat en dat ik er niets aan mag doen. Er komt een contract voor 6 maanden en na deze periode hebben de eigenaren een opzegtermijn van 3 maanden en ik van 1 maand. De eigenaren willen niet echt supergraag verkopen (goed voor mij!) en het voordeel voor mij is dat ik er niets in mag doen en dat is super voor mijn situatie want ik had niet geweten hoe ik een verbouwing (of iets simpels als het hele huis verven) had moeten regelen. Ik kwam nu in een schoon huis en het enige wat ik hoefde te doen was mijn spullen hier te krijgen. Het huis is gestoffeerd, dus heeft gordijnen, verlichting en nog een aantal (makkelijke) dingen zoals kapstok etc maar dat betekent ook dat sommige dingen niet helemaal mijn smaak zijn. Het huis is van een Chinees echtpaar en die hadden een jongen en een meisje en 1 slaapkamer is roze (ja, echt hard roze….) en die andere is blauw (met Feyenoord lamp….). Afijn, mijn slaapkamer is prima (lekker gewoon wit) en dat is het belangrijkste. De blauwe kamer heb ik logeerkamer gemaakt en de roze is nu was / rommelkamer, so who cares!? En de gordijnen in de woonkamer zijn ook niet echt mijn smaak, maar ik kan er absoluut mee leven. Alles ziet er goed onderhouden en verzorgd uit en ik ben zo ontzettend blij met alle ruimte die ik hier heb (na jaren –voor en na Maleisië- in een huisje van 36m2 te hebben gewoond).

 

Ik wist begin december al dat ik het huis per 1 feb zou hebben en dat gaf me genoeg tijd om over meubels na te denken (en 10x van gedachten te veranderen….hahaha soms moet je gewoon niet veel tijd willen hebben, of geldt dit alleen voor mij???) en uiteindelijk heb ik begin januari besloten waar ik ze wilde kopen en ben ik op jacht gegaan en had ik slechts 1 dag nodig om alle meubels te kopen voor mijn slaapkamer, een kast voor de logeerkamer en ALLES voor de woonkamer en daarbij ook nog eens een (grote!!) TV, een wasmachine en een wasdroger (de 1e in mijn leven!!!! Ja, voor sommige dingen moet je gewoon eerst 50 worden, hahaha).

 

Ik kreeg op 31 januari eind van de middag de sleutel en op 1 februari werden de TV, wasmachine en droger al bezorgd en internet aangesloten (ja, van levensbelang!!!) en op 2 februari stond om 8 uur in de ochtend de verhuiswagen op de stoep met alle dozen die ik ruim 10 jaar geleden had ingepakt en waarvan ik niet echt meer wist wat er nu eigenlijk in zat: 

 

Oh boy, wat een hoop rotzooi heb ik voorbij zien komen (veel weggegooid dus) en wat een herinneringen kwamen er weer boven. Maar ik heb me er in een paar dagen doorheen geworsteld en de week erop werden de eerste meubels al bezorgd dus kon ik op een normale stoel zitten en had ik in ieder geval een matras op de grond en dan lijkt het in 1x op een normaal huis:

 

 

Ik was al een poosje op zoek naar iets voor aan de muur en was al naar verschillende zaken geweest maar kon mijn draai niet echt vinden. Opeens kreeg ik een superinval om foto’s op canvas te laten printen en dat op de muur te hangen en binnen 24 uur (ja, dit is bijna ongelooflijk en toeval bestaat niet) krijg ik een aanbieding van Albelli met 25% korting voor canvas doeken en daar heb ik maar gelijk gebruik van gemaakt. Ik heb nu een fantastisch mooie herinnering aan mijn reis door Afrika vorig jaar: 

 

 

En de landschappen van Nieuw Zeeland zijn ook adembenemend en daar heb ik de 2e van besteld:

 

 

En ik ben er echt helemaal blij mee!!!!!

 

Ik voelde me heel snel thuis in dit huis; er is een goede energie, ik heb privacy (die ontbrak echt in Renesse), er is ruimte en ik kan gewoon alles kwijt en heb nog plek over in kasten; oh, wat een ongelooflijke luxe is dit!!!!

 

Ik heb me de eerste week ook gelijk aangemeld bij de sportschool (hier in de straat op loopafstand dus ideaal!!!) en ga nu weer 3x per week daarheen om te trainen. En als ik me iets meer heb genesteld hier is de volgende stap een golfbaan gaan zoeken om dat weer op te pakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl