goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Sheringham

 

Het was mijn eerste trip naar het buitenland dit jaar en dichterbij kon het bijna niet!! Een paar dagen naar de UK om Pam en Mick op te zoeken. Ik heb hen leren kennen op Langkawi en die hebben mij altijd ongelooflijk gesteund in het promoten van mijn bedrijf daar. En ik had altijd beloofd om een keer bij hen langs te komen en dat is er nu dus van gekomen. Ja, vorig jaar was ik nog niet terug van de ene reis en moest ik de volgende reis alweer gaan voorbereiden en dit jaar ligt het allemaal even wat anders. Ik ben verhuisd en wil me gewoon concentreren op mijn leven hier en dat weer opbouwen op een manier waar ik me prettig bij voel.

 

Het laatste weekend van april ben ik naar Norwich gevlogen (dichtstbijzijnde luchthaven voor hen) en dat was net een half uur in een (klein) vliegtuig en ik ben daar in totaal 4 dagen en 3 nachten geweest. Ik kon bij hen logeren en het was best raar om ze nu in hun eigen omgeving te zien. Ik heb ze leren kennen door mijn bedrijf daar en zij kwamen regelmatig naar Langkawi en zoals ik dat met alles en iedereen had: ik sprak altijd wel een paar keer met ze af maar ik had eigenlijk nooit tijd om me echt in hen te verdiepen. Het bedrijf (en vooral de telefoon) had altijd voorrang en verstoorde altijd alles!! Het was dus heel leuk om ze nu een keer te zien zonder die stress van het bedrijf en waar ik gewoon mezelf kon zijn.

 

En wat is het dan fijn om in Dieren te wonen. Mijn vlucht was vanaf Amsterdam (met de KLM) en ik woon op loopafstand van het station hier, dus ik ben met de trein naar Schiphol gegaan en hoe relaxed is dat!!!! Ik moest alleen na 20 min in Arnhem overstappen en vanaf Arnhem kon ik blijven zitten tot Schiphol!! En de prijs viel me ook nog mee en ik denk eerlijk gezegd niet dat ik voor dat (retour) geld had kunnen rijden EN parkeren!!! Zo zie je maar; straks word ik nog een echte openbaar vervoer liefhebber…..

 

Omdat zij mij ook alleen maar kenden van Langkawi hadden ze ook niet echt een beeld van wie ik echt was en wat ik leuk zou vinden. Maar gelukkig hebben we dezelfde passie: natuur en vogels, en als je mij daarheen brengt, word ik vanzelf vrolijk en relaxed. Het was erg leuk om ze weer te zien en nu op een compleet andere manier en ik denk dat het van hun kant precies hetzelfde was. Ik ben donderdag eind van de middag aangekomen en zondag rond de middag weer vertrokken dus we hadden 2 volle dagen om de omgeving te zien waar ze wonen.

 

Het was voor mij de 2e keer in de UK; ik ben ooit een keer (met Kerst) in een ver verleden in Londen geweest en het enige wat ik me daar nog van kan herinneren is dat het duur en erg koud was…..dus ik was erg benieuwd want ik denk namelijk dat de UK hele mooie plekjes heeft. Ze wonen in Sheringham (aan de kust in het noordoosten) en we hebben in de omgeving (binnen een uur rijden van hun huis) een aantal mooie parken bezocht waar we hebben genoten van de natuur en van de vogels. Zo zijn we in 3 dagen in het Sheringham Park geweest, in Sculthorpe Moor Community Nature Reserve en Titchwell RSPB Reserve en allemaal even mooi en super relaxed.

 

Ze hebben me echt een leuk stukje van Engeland laten zien en ook wat eten betreft heb ik behoorlijk wat van Engeland meegekregen. De eerste ochtend stond er een English breakfast op het programma maar dat trek ik echt niet vroeg in de ochtend, dus dat was verschoven naar de laatste ochtend als brunch voor mijn vertrek (ja, de eieren, worstjes en bacon…) en dat is een prima tijdstip voor me. Ik kom eigenlijk in de ochtend niet veel verder dan yoghurt, fruit en wat brood zou ook nog gaan en dat is uiteraard niet echt Engels. De eerste avond kreeg ik een heerlijke echt Engelse stew…(maar wat was ik blij dat me was gevraagd of er ook nog dingen zijn die ik NIET eet….afijn, ik ben wat eten betreft een redelijke vuilnisbak, maar ik eet dus echt GEEN organen….so forget about kidney, brains and liver…) en maar goed dat ik dat kon aangeven anders had ik zonder twijfel een stew met organen gekregen….nu gelukkig met beef en die was erg lekker. De 2e dag fish en chips (ja, hoe Engels kan het zijn) en de laatste avond hebben we in een Nepalees restaurant gegeten en dat was echt helemaal fantastisch (was 1e keer voor mij) en als ik het moet omschrijven zou ik zeggen Indiaas maar dan met een compleet andere smaak!  De 1e dag hebben we in 1 van de parken een picknick gehad (beetje fris maar leuk en gezellig) en de 2e dag hebben we lekker vers brood met mijn meegebrachte Nederlandse kazen gegeten (ik had maar 3 kleine stukjes meegenomen niet wetende dat ze het allebei erg lekker vonden…).

 

Het waren een paar erg relaxte dagen en ik heb genoten en ik heb ze ook hier een keer uitgenodigd. En ik heb weer een nieuw (en mooi!) stukje van de UK gezien.

 

Hierbij nog een foto impressie van dit lange weekend met een paar plaatjes waar ik het (voor mijn gevoel) echt Engels vond: 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl