goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
New York - 3

Wij vonden het eigenlijk wel erg prettig om het programma de avond van te voren te weten en er stonden heel veel bijzondere dingen op het programma.

In de ochtend zijn we eerst met de taxi naar de pier gegaan en dan is het zo ontzettend fijn dat Bruno en Janny NY zo goed kennen want als je 1 straat verder loopt dan staan de taxi’s met de neus de goede kant op (eenrichtingswegen) en kost het minder om naar de pier te komen. Een taxi rit was overigens niet zo duur; het is voornamelijk tot nu toe het eten en drinken wat we erg duur vinden.

We gingen een gele NY taxi op een gele NY boot over de Hudson rivier:

 

 

Om vervolgens een heel mooi uitzicht te hebben op de skyline van NY, leuk hoor om dit nu vanaf een heel andere kant te bekijken:

En jawel, wie kent dit niet??? Het Vrijheidsbeeld. Bruno had ons aangeraden om dit niet te gaan bezoeken omdat we daar ontzettend veel tijd zouden verliezen en daar had ook eigenlijk niemand van onze groep zin in en we zouden met de boot erlangs komen, dus…..en als je geen goede foto kunt krijgen staan er nog genoeg op internet toch!? Ik gebruik gewoon mijn eigen foto die van behoorlijke afstand genomen is:

 

 

Op de boot hebben we net gedaan of het hoogzomer is….(zonnetje scheen inderdaad en was lekker tot de boot in beweging kwam) en hebben we ‘gewoon’ buiten gezeten. Ja, je bent maar 1x in NY (denk ik…) en dan moet je wel zoveel mogelijk zien:

 

 

Vervolgens zijn we gaan lopen en hebben onderweg veel gezien (en nog veel meer interessante informatie gehad); dit is de Raging Bull (zoals bij de meeste attracties onmogelijk om daar een foto zonder andere toeristen van te maken):

 

En de volgende foto spreekt voor zich:

 

En de bekende aandelenbeurs van NY:

 

 

Het lijkt wat overdreven maar met zulke maatregelen weet je zeker dat er geen voertuig meer doorheen kan (hahaha):

 

 

En toen kwamen bij het gedeelte wat een ongelooflijke indruk maakt en waar je echt wel even stil van wordt. Iedereen herinnert zich de aanval op de Twin Towers in 2001 en dit is het monument wat ze gemaakt hebben, wat exact de afmetingen heeft van de oospronkelijke Twin Towers (wat bijna ongelooflijk was want zo groot is het niet en je kunt je niet voorstellen dat hier de Towers hebben gestaan). Alle namen van de mensen bij deze aanslag omgekomen zijn zijn in dit monument gegraveerd en op zo’n moment dat je daar staat, dan word je wel even met je neus op de feiten gedrukt en heb je even tijd voor jezelf nodig….:

 

Vervolgens zijn we de nieuwgebouwde toren (Freedom Tower) opgegaan voor mooie uitzichten maar het weer was helaas niet echt goed en de blauwe lucht ontbrak, dus niet echt goed voor foto’s. Ook als je daar loopt dan gaat het echt wel een paar keer door je heen wat hier 15 jaar geleden gebeurd is en toen we buiten in de rij stonden en je ziet ‘gewoon’ vliegtuigen voorbij vliegen dan geeft dat toch in 1x een heel ander gevoel.

 

 

 

Bruno propeerde daarna om een lunch plek voor de groep te vinden en dat lukte niet dus werden we even ‘vrijgelaten’ en heb ik (eindelijk weer eens…) kunnen geniet van een lekker (en smakelijk!) Oosters noodle soepje (ja, dat eten uit Azie is echt het enige wat ik mis….en heel af en toe de temperatuur).

Vervolgens nog even een bezoek gebracht aan deze kapel en ik denk dat ik hier geen verdere uitleg hoef te geven:

 

 

De volgende activiteit was een wandeling naar (en over!!) de Brooklyn Bridge:

 

Met mooie uitzichten op NY en op de andere bruggen in de buurt:

 

En uiteindelijk was het tijd om terug te gaan met de boot. De bedoeling was eigenlijk om eerder met de boot (bij daglicht wat maar tot half 5 is op dit moment) terug te gaan, maar dat is niet gelukt omdat een aantal onderdelen meer tijd kostten dan verwacht en dat vonden we ook geen van allen erg. We hadden ons wel verheugd op deze boottrip want we zouden vlak langs het Vrijheidsbeeld gaan en dat zou in de avond natuurlijk wel wat minder goed zijn voor foto’s. Nou, voor foto’s was het absoluut minder goed maar het was eigenlijk ongelooflijk mooi om het Vrijheidsbeeld met verlichting te zien (ik zag trouwens dat de foto's die op mijn laptop dus niet recht komen dat die wel recht staan als ik deze weblog via mijn I-phone bekijk; nou niet dat deze informatie mij nu wat verder helpt, maar als jullie mijn weblog zouden lezen via een mobiele telefoon dan begrijp je waarschijnlijk mijn opmerkingen niet die ik eerder heb gemaakt bij andere reizen over: sorry, even hoofd draaien...):

 

En vervolgens krijgen we ook nog deze Skyline te zien (met de juiste muziek op de achtergrond…jawel Frank Sinatra met New York, New York) en dan word je bijna emotioneel; dit was zo’n ongelooflijk mooi moment!!! (waar zijn de nootjes en de wijn....):

 

 

En dan denk je dat je een hele mooie dag hebt gehad en dat het niet mooier meer kan….nou, het werd dus inderdaad nog mooier want het was de avond dat we naar de NBA (basketball) wedstrijd mochten in het stadion tegenover ons hotel. We hadden net genoeg tijd voor een borrel (eten lukte niet meer) en om ons te verkleden en wij waren klaar voor een avondje sport (deze foto staat dus echt helemaal op zijn kop hier op mijn laptop, ben benieuwd straks op mijn telefoon):

 

En wat was dat ontzettend gaaf!!!! We waren 2 van de 18.000 supporters (stadion kan 20.000 man hebben en het zat niet helemaal vol); we zaten redelijk hoog maar hadden super uitzicht (en anders helpen alle borden wel om het te zien); we zagen de ene mooie show na de andere (in de pauzes want het was 4x12 minuten); er was een ongelooflijk goede sfeer (dat zelfs wij mee stonden te juichen en Gwen niet meer naar de wc wilde omdat ze niets van het spannende einde wilde missen en volgens mij heeft ze het uiteindelijk droog gehouden, hahaha); het was een wedstrijd van de New Yorks Knicks tegen de Charlotte Hornets (van beiden mijn hele leven nog nooit gehoord, maar ik denk dat ik die namen nu echt niet meer zal vergeten); en dan is het ook nog ongelooflijk spannend want na 4x12min was het gelijk en kwam er een verlenging; je hebt geen keus dan alleen voor de New York Knicks te juichen want er zit echt geen supporter van de tegenpartij in de zaal (al klapte een van de 2 heren uit onze groep die er ook bij waren en naast ons zaten in het begin nog voor de tegenstander maar ik heb hem gezegd dat dit me niet verstandig leek om dat te blijven doen…..) en dan winnen ze uiteindelijk ook nog:

 

 

 

Wat een topwedstrijd en wat een topdag; dit was een echte NY dag wat gevoel, wat sfeer, wat emoties, ja eigenlijk wat alles betreft! Dit moet je ooit in je leven een keer gedaan hebben!!!! En nog 2 dagen te gaan, yippie!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl