goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
New York - 2

Elke dag zouden we rond 9 uur beginnen met het programma en dat was prettig want dan konden we eerst even wat ontbijten. Er zaten vlak bij het hotel wat leuke tentjes waar ze van alles en nog wat hadden en waar we dagelijks kwamen voor yoghurt, vers fruit, broodjes, sapjes en thee. Je merkt wel dat alles in NY erop gericht is om mee te nemen. Ik vind het ook echt ongelooflijk duur en zeker de alcohol is onbetaalbaar en nee, dat weerhield ons er niet van om een glas minder te drinken; we hadden sowieso afgesproken om datgene wat we wilden gewoon te doen en later thuis de schade van de credit cards pas op te maken, want als je overal over gaat lopen nadenken en omrekenen dan doe / eet je weinig daar! Het enige was goedkoop is is het openbaar vervoer, maar ja, het is ook bijna onmogelijk om de stad in te komen met een auto, dus dan moet je dat wel goed geregeld hebben. Even een voorbeeldje van de prijzen –en dan te bedenken dat de dollar bijna net zoveel waard is als de euro- 1 glaasje wijn en 1 glas bier is 13,50 dollar!!!! Dat is toch niet normaal!!????

Vandaag is het Thanksgiving en staat de Parade op het programma. We konden er niet echt dichtbij komen maar hebben van afstand wel het een en ander kunnen zien:

 

 

Daarna zijn we in de loop van de ochtend naar Chinatown gegaan om vervolgens door te lopen naar Little Italy en daar hebben we echt heerlijk geluncht bij een echte Italiaan met de hele groep. En het is echt fantastisch hoe ze dat daar regelen. Er was geen plek voor ons, maar dan maken ze die dus gewoon…..voor een groep van 12 man!!!! Ze verschuiven gewoon een paar tafels, ze verschuiven ‘gewoon’ een paar mensen (met halfvolle borden die dus nog zitten te eten!!!!) naar andere tafels en dan heb je een grote tafel voor onze groep. Ik heb echt mijn ogen staan uitkijken hoe ze dat fiksen. Ze zijn zo ontzettend service en klantgericht, dat is ongelooflijk en nee zeggen kennen ze niet. Je moet ook in restaurants een flinke fooi geven (15-20%) want op die fooien zijn de salarissen gebaseerd. Gelukkig had Bruno ons over zulke (en vele andere praktische) zaken vooraf al ingelicht tijdens de bijeenkomst die we hadden vooraf als informatie en introductie.

En daarna hebben we nog een flink eind gewandeld.

Dit is een parkje in Chinatown waar ze spelletjes spelen met elkaar voor geld (ja, Chinezen…..):

 

Ik vond NY niet echt een schone stad, maar dit is toch een redelijk georganiseerde chaos (waar ze in Azie nog veel van kunnen leren, althans in de meeste Aziatische landen):

 

Ontzettend veel hoge en grote gebouwen gezien:

 

 

En het gerechtshof:

 

Dit was wel heel bijzonder gebouwd in een V (als ik het me goed herinner dan is het een hotel, maar ik heb niet altijd geluisterd en was af en toe lekker even in mijn eigen wereldje….):

 

De Freedom Tower (die we later deze week nog gaan bezoeken):

 

En ja, hoor de eerste blauwe lucht!!!! We hebben eigenlijk wel geluk gehad met het weer; het had kunnen regenen, het had zelfs kunnen sneeuwen, maar het is bijna altijd droog geweest op een enkele regendrup na en de temperatuur was niet slecht al mag het altijd warmer natuurlijk. Maar ik word wel altijd vrolijk (bij elke temperatuur en in elk land) van het zonnetje:

 

 

Ja, waar zou NY zijn zonder Broadway of …. Broadway zonder New York:

 

De stad komt al in Kerstsfeer en dat is een stuk vroeger dan bij ons maar die hebben natuurlijk geen last van Sinterklaas:

 

En op verschillende plekken in de stad hebben deze ijsbanen:

 

 

Het was een leuke dag vandaag en veel gezien en een goede indruk gekregen van verschillende gebieden. We wilden eigenlijk wel wat doen in de avond, maar konden niet echt beslissen. Daarnaast was er erg veel dicht of draaide niet vanwege Thanksgiving en we waren allebei eigenlijk wel heel erg moe, dus besloten we om het maar rustig aan te doen en lekker uit te gaan eten (dat is redelijk gelukt al had het restaurant wat we uitgezocht hadden op de uitgebreide kaart via internet die avond vanwege Thanksgiving een erg beperkt menu) en het niet te laat te maken (dat is niet helemaal gelukt…..want we kwamen weer langs datzelfde kroegje….). Afijn, slapen doen we toch niet goed;  ik heb gemiddeld zo’n 4 uur per nacht geslapen maar ik blijf altijd wel liggen tot ik eruit moet onder het mom dat mijn lichaam dan in ieder geval kan rusten en ik ga er altijd vanuit dat als ik echt moe ben dat ik dan wel meer slaap en als ik straks weer thuis ben kan ik die uren wel weer inhalen.

We krijgen het programma voor de volgende dag per app en dat ziet er veelbelovend uit!

 

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl