goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Tokyo stad

Nog steeds aan het genieten in Tokyo, al is het wel op een wat lager tempo; we hebben erg veel gezien en gedaan de afgelopen week en enkele mini-marathons gelopen (de afstanden in de metro stations kunnen wel wat lang zijn zo af en toe en als je nog geen rotte knieen hebt is de kans groot dat je die hier gaat krijgen - geen stad voor mijn moeder dus!). We hebben weer wat andere wijken gezien en we hebben nu een completer beeld van Tokyo. Ik zou hier zonder problemen kunnen wonen en dat klinkt best raar uit de mond van iemand die absoluut geen stadsmens is.

Op het programma stond een bezoek aan de Sky Tree, en die is er sinds 2012; de oude Tokyo Tower is ook nog steeds in gebruik. We wilden graag omhoog voor een overzicht over de stad, maar toen we de enorme rijen mensen zagen zijn we gelijk weer omgekeerd; hier hadden we dus echt geen zin in, dus vandaar alleen maar een foto van de buitenkant:  

En dan naar het drukkere deel van Tokyo en dat is het beeld wat we van de bladen en televisie kennen; veel neonreclame en overall beeldschermen:  

Dit is zeer waarschijnlijk een van de drukste kruispunten ter wereld, maar ook hier gaat alles zonder problemen en zonder chaos met een zebrapad wat ook diagonaal naar de overkant gaat (in plaats van 2x wachten op 2 stoplichten). Wat een goed geordend land en wat een discipline (hier verbaas ik me te meer over na 8 jaar in Azie waar totaal GEEN discipline is):  

 

 

Je mag ook niet roken op straat terwijl je loopt en je ziet overval stoeptegels met verboden te roken en er rookt dus ook helemaal niemand op straat (behalve die enkele tourist die weigert op de grond te kijken) en dan hebben ze smoking areas gemaakt (ja, in de buitenlucht, waar je dan langs loopt) en daar is het druk!!:  

Leuke en gezellige kleine straatjes:  

Je ziet ook nauwelijks terrasjes in Tokyo, waar je even lekker kunt zitten; de meeste mensen zitten binnen in de restaurants (die ook weer niet echt goed zichtbaar zijn vanaf de straat), maar wij hebben een klein en leuk terrasje kunnen vinden om even uit te blazen en mensen te kijken: (en lekker in het zonnetje waarmee het zeker ruim 20 graden was vandaag en ik het zelfs zonder jas aandurfde):

 

s' Avonds hadden we een avond tour geboekt in die drukke wijk en die begon on 6 uur; we waren maar met 4 mensen in totaal (en Australisch stel wat dezelfde dag na een nachtvlucht was aangekomen) en gids Mikko. We kregen eerst een diner in een Yakitori restaurant, wat gegrilde groenten en vlees serveert; het was een smakelijke maaltijd (met lekkere grote champignons en ik ben nu een redelijk ervaren 'stokjeseter' aan het worden!):

En dan een wandeling door de kleinere straatjes met de alombekende neon reclames:

Dit straatje heet Drunkards Alley; het is een klein straatje met allemaal hele kleine cafeetjes waar je kunt drinken en wat hapjes kunt krijgen. Maar dan heb ik het ook echt over kleine cafeetjes; er kunnen 3-6 mensen in totaal (geen idee hoe je op een avond je omzet kunt halen). De Japanners kunnen trouwens goed drinken EN in een enorm hoog tempo; ik kan mijn wijntje redelijk snel weg krijgen, maar ik kan echt niet tegen een Japanner op; die drinkt zoveel en zo veel door elkaar, bijna niet te geloven dat ze zo gezond zijn!

 

Gelukkig stond er een bezoek aan de (oude) Tokyo Tower op het programma, zodat we in ieder gavel nog iets van Tokyo van hogerop konden zien:  

Het leek de Eiffeltoren wel met alle verlichting:  

We konden naar een observatie dek op 150meter hoogte en daar hadden we een prima uitzicht over de ruim verlichte stad: (weet zeker dat dit overdag ook erg mooi is)

 

 Aan het eind nog even door het (voormalige) red light district gelopen, waar (uiteraard) erg veel mannen (en toeristen) liepen:  

Omdat de mensen in Tokyo met heel erg veel mensen op een vierkante meter moeten wonen is er erg weinig privacy voor verliefde stelletjes en daar zijn speciale love hotels voor (die je per uur of per nacht kunt huren) en dat is een normale manier om elkaar beter te leren kennen. De gids was niet super spraakzaam en eerlijk gezegd vond ik de trip niet echt super; heel veel tijd ging verloren met het verplaatsen naar andere gebieden (en de metro en het bijbehorende lange lopen) en dat ging ten koste van de totale tijd die maar 4 uur was. We hadden het om half 10 al helemaal gehad en waren moe en daar kwam bij dat er een enorme (koude!) wind was die het zeker niet aangenamer maakte; het was gewoon koud en ik kwam dan ook helemaal verkleumd aan in het hotel, waar ik echt een warme douche nodig had.

Ik vond het Japanse eten al erg lekker en dat wordt hier helemaal bevestigd; we hebben van de avonden heerlijk sushi and sashimi gegeten in een Japans restaurant; het voorgerecht was tonijn (3 verschillende kwaliteiten):

 

En het hoofdgerecht een heerlijke mix van alles:

Het is nu vrijdagochtend rond half 10; we moeten om 11 uur uitchecken en gaan ons vandaag verplaatsen naar Kyoto met een supertrein (althans daar ga ik vanuit want het was een ongelooflijk duur treinkaartje). Moniek is vandaag haar verjaardag begonnen met een champagne ontbijt met wat sashimi en gebak; happy birthday Moniek!

 

By Tokyo and Kyoto: here we come!

Reacties

Marloes op 13-04-2014 22:00

Klinkt goed en ziet er goed uit, fijn dat je het naar je zin hebt!

Geniet ze verder van al deze orde en rust :)

Liefs,

Marloes

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl