goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Laatste artikelen

Elke dag zouden we rond 9 uur beginnen met het programma en dat was prettig want dan konden we eerst even wat ontbijten. Er zaten vlak bij het hotel wat leuke tentjes waar ze van alles en nog wat hadden en waar we dagelijks kwamen voor yoghurt, vers fruit, broodjes, sapjes en thee. Je merkt wel dat alles in NY erop gericht is om mee te nemen. Ik vind het ook echt ongelooflijk duur en zeker de alcohol is onbetaalbaar en nee, dat weerhield ons er niet van om een glas minder te drinken; we hadden sowieso afgesproken om datgene wat we wilden gewoon te doen en later thuis de schade van de credit cards pas op te maken, want als je overal over gaat lopen nadenken en omrekenen dan doe / eet je weinig daar! Het enige was goedkoop is is het openbaar vervoer, maar ja, het is ook bijna onmogelijk om de stad in te komen met een auto, dus dan moet je dat wel goed geregeld hebben. Even een voorbeeldje van de prijzen –en dan te bedenken dat de dollar bijna net zoveel waard is als de euro- 1 glaasje wijn en 1 glas bier is 13,50 dollar!!!! Dat is toch niet normaal!!????

Vandaag is het Thanksgiving en staat de Parade op het programma. We konden er niet echt dichtbij komen maar hebben van afstand wel het een en ander kunnen zien:

 

 

Daarna zijn we in de loop van de ochtend naar Chinatown gegaan om vervolgens door te lopen naar Little Italy en daar hebben we echt heerlijk geluncht bij een echte Italiaan met de hele groep. En het is echt fantastisch hoe ze dat daar regelen. Er was geen plek voor ons, maar dan maken ze die dus gewoon…..voor een groep van 12 man!!!! Ze verschuiven gewoon een paar tafels, ze verschuiven ‘gewoon’ een paar mensen (met halfvolle borden die dus nog zitten te eten!!!!) naar andere tafels en dan heb je een grote tafel voor onze groep. Ik heb echt mijn ogen staan uitkijken hoe ze dat fiksen. Ze zijn zo ontzettend service en klantgericht, dat is ongelooflijk en nee zeggen kennen ze niet. Je moet ook in restaurants een flinke fooi geven (15-20%) want op die fooien zijn de salarissen gebaseerd. Gelukkig had Bruno ons over zulke (en vele andere praktische) zaken vooraf al ingelicht tijdens de bijeenkomst die we hadden vooraf als informatie en introductie.

En daarna hebben we nog een flink eind gewandeld.

Dit is een parkje in Chinatown waar ze spelletjes spelen met elkaar voor geld (ja, Chinezen…..):

 

Ik vond NY niet echt een schone stad, maar dit is toch een redelijk georganiseerde chaos (waar ze in Azie nog veel van kunnen leren, althans in de meeste Aziatische landen):

 

Ontzettend veel hoge en grote gebouwen gezien:

 

 

En het gerechtshof:

 

Dit was wel heel bijzonder gebouwd in een V (als ik het me goed herinner dan is het een hotel, maar ik heb niet altijd geluisterd en was af en toe lekker even in mijn eigen wereldje….):

 

De Freedom Tower (die we later deze week nog gaan bezoeken):

 

En ja, hoor de eerste blauwe lucht!!!! We hebben eigenlijk wel geluk gehad met het weer; het had kunnen regenen, het had zelfs kunnen sneeuwen, maar het is bijna altijd droog geweest op een enkele regendrup na en de temperatuur was niet slecht al mag het altijd warmer natuurlijk. Maar ik word wel altijd vrolijk (bij elke temperatuur en in elk land) van het zonnetje:

 

 

Ja, waar zou NY zijn zonder Broadway of …. Broadway zonder New York:

 

De stad komt al in Kerstsfeer en dat is een stuk vroeger dan bij ons maar die hebben natuurlijk geen last van Sinterklaas:

 

En op verschillende plekken in de stad hebben deze ijsbanen:

 

 

Het was een leuke dag vandaag en veel gezien en een goede indruk gekregen van verschillende gebieden. We wilden eigenlijk wel wat doen in de avond, maar konden niet echt beslissen. Daarnaast was er erg veel dicht of draaide niet vanwege Thanksgiving en we waren allebei eigenlijk wel heel erg moe, dus besloten we om het maar rustig aan te doen en lekker uit te gaan eten (dat is redelijk gelukt al had het restaurant wat we uitgezocht hadden op de uitgebreide kaart via internet die avond vanwege Thanksgiving een erg beperkt menu) en het niet te laat te maken (dat is niet helemaal gelukt…..want we kwamen weer langs datzelfde kroegje….). Afijn, slapen doen we toch niet goed;  ik heb gemiddeld zo’n 4 uur per nacht geslapen maar ik blijf altijd wel liggen tot ik eruit moet onder het mom dat mijn lichaam dan in ieder geval kan rusten en ik ga er altijd vanuit dat als ik echt moe ben dat ik dan wel meer slaap en als ik straks weer thuis ben kan ik die uren wel weer inhalen.

We krijgen het programma voor de volgende dag per app en dat ziet er veelbelovend uit!

 

 

 

 

 

Reacties

Het was een vroege start van de dag, want de taxi stond om 5.15 uur voor de deur; oh, wat heb ik daar een hekel aan, maar ja, daar wordt geen rekening mee gehouden. We vlogen vanaf Brussel naar New York en dat zou om 10.30 uur zijn. Om niet in de files rondom Antwerpen en Brussel terecht te komen moesten we dus zo vroeg weg, zodat we ‘lekker’ vroeg op de luchthaven waren. Vlucht was prima en we waren rond 1 uur op JFK airport geland. Zo voorspoedig als de vlucht ging, zo langzaam ging de douane en daar hebben we echt heel erg lang in de rij gestaan om vervolgens nog heel lang op de taxibus te moeten wachten. Het is de woensdag voor Thanksgiving en dat betekent dat iedereen de volgende dag vrij is en dus naar huis wil…. Uiteindelijk waren we eind van de middag in ons hotel en toen we New York binnen reden hadden Gwen (mijn schoonzusje) en ik allebei hetzelfde gevoel….hoe gaan we dit in godsnaam overleven!!?? Het was zo ontzettend overweldigend, dat is niet uit te leggen. Ik zat echt te rekenen, het is nu woensdag en zondag terug dus dat betekent 4 dagen doorbijten en maar hopen dat we zondag halen…..hahahaha, ja ik moet er nu zelf om lachen, maar dat voelde dus echt zo (net een stel provinciaaltjes die nog nooit weg zijn geweest en voor het eerste een grote stad zien). In het hotel (met 1600 kamers!!!!) moesten we weer heel erg lang in de rij staan voor we ingecheckt werden. We zitten op een fantastisch mooie plek, erg centraal in NY, tegenover het Madison Square Center, dus helemaal perfect om hiervandaan van alles te ondernemen.

Bruno is onze gids, samen met zijn partner Janny en we werden dezelfde avond nog meegenomen naar Times Square…konden we beetje wennen zeg maar…aan de metro…aan de drukte….aan NY, en dat wennen ging eigenlijk buitengewoon snel; we zaten er zo in (of we een andere keus hadden…..).

Hier staan we samen op Times Square:

 

Er is daar in de buurt een M&M store van 3 etages (ja, dit is GEEN typefout), alle kleuren en smaken M&M’s die je maar kunt bedenken die heb je daar en allerlei merchandising artikelen en druk dat het er is, niet normaal meer; dit zijn toch dingen die wij ons hier helemaal niet voor kunnen stellen:

 

Het Empire State Building was regelmatig in andere kleuren te zien:

 

Het grootste en bekendste warenhuis Macys. De dag na Thanksgiving is Black Friday waar alles met enorme kortingen wordt verkocht en daar staan mensen echt uren voor in de rij. Er gaan zelfs zaken om middernacht open om met deze enorme uitverkoop te beginnen en je kunt er echt over de hoofden lopen:

 

Ik vond het heerlijk om domweg achter een gids aan te lopen en er gewoon op te vertrouwen dat hij ons op de beste plekjes brengt op de meest effectieve manier. Mijn laatste reis was Australie en daar heb ik echt elke seconde zelf moeten regelen (is toch stuk vermoeiender). Paar keer gebruik gemaakt van het prima metro stelsel:

 

 

Rond 8 uur waren we weer terug in het hotel en wij zijn gelijk even gaan checken of we nog kaartjes konden kopen voor de New York Knicks (NBA) die vrijdag spelen; we hadden dit al geprobeerd online vanuit Nld en daar liepen we vast op de belachelijk hoge service fees die berekend werden (en wat dan pas opkomt vlak voor je de uiteindelijke betaalknop in moeten drukken….) en ja hoor, we hebben kaartjes!!!! Ondertussen waren we natuurlijk al compleet over onze slaap heen (de vlucht duurde ruim 7 uur en je gaat 6 uur terug in tijd en dan ga je maar een paar dagen en dat is eigenlijk te kort om moeite te doen om over de jetlag heen te komen) dus we passen ons gewoon aan het NY ritme aan en hebben lekker met nog een paar van onze groep zitten borrelen in een Ierse pub om de hoek bij ons hotel. We zijn hier trouwens met een groep van in totaal 12 (3 stellen, 1 vader met zoon, en Gwen en ik en Bruno en Janny).

Hierbij nog wat algemene straatbeelden van NY; dit is de weg waar ons hotel aan ligt (2 foto’s):

 

 

Ja, alles in Amerika is groter en imponerender dus ook de politiewagens:

  

Als ik deze auto’s zie, dan is het eerste dat in me opkomt: he daar rijdt Bruno of een van zijn chauffeurs, maar dus ff niet in NY (en daar stop je dus snel mee, want je ziet de hele dag niet anders...):

 

Het stratensysteem is fantastisch en eenvoudig (als je je erin verdiept hebt, ik dus niet….):Ook de bus is geel:

 

 

En dit vind ik eigenlijk wel een fantastische uitvinding: bij elk restaurant hangt zo’n bord met een letter. Letter A betekent dat je een goed restaurant hebt en voldoet aan de kwaliteitsnormen!!! Iedereen doet dus zijn uiterste best om die A te krijgen (en daarna om die te behouden) want de concurrentie is moordend; waarom zou iemand gaan eten in een restaurant met een B als er zoveel restaurants met A in de buurt zijn!?). Lijkt me wel leuk systeem voor Nederland (en de rest van de wereld); het zet je wel op scherp als restauranthouder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties

Ik zie dat mijn laatste weblog van eind september is en het is nu alweer half december, pfffttt, de tijd is echt niet bij te houden. Na Australie (en tijdens Australie alweer de volgende trip geboekt….ja, je zou eens geen reis op het programma hebben staan….lijkt mij echt verschrikkelijk maar ik ben bang dat ik daar toch een keer aan moet gaan wennen, of dan in ieder geval aan het feit dat ik straks niet meer elke 2 maanden gewoon effe  weg kan!!) was het een paar weken aanpoten om het huis van mijn ouders leeg en opgeruimd te krijgen en alles in te pakken want half oktober stond voor hen de overdracht van het huis op het programma en in de tussentijd moesten ze dus zelf ook nog even verhuizen. Erg drukke tijd geweest en toen gelijk in de trainingsweek gerold van dezelfde opleiding waarvoor ik naar Australie ben geweest. Het is de eerste keer in Nld (en Europa) dat deze training wordt gegeven en deze groep van 12 dames is dus (met mij en degene die voor mij al naar Australie was geweest) de eerste groep die dit programma kunnen gaan aanbieden. Ik dacht voor mezelf dat het weinig zin zou hebben om de 1e en laatste dag mijn gezicht te laten zien, want als je een band met iemand wilt dan moet je daar meer tijd voor nemen en ik ben blij dat ik deze keuze zo had gemaakt. Ook was het prettig om in het Nlds te kunnen praten erover met elkaar (cursus werd voor grootste deel wel in Engels gegeven door de oprichtster) en sommige stukken nog eens herhaald te zien en te horen en dat was absoluut verhelderend op sommige punten. En daarnaast was het een erg mooie week, want er ontstaan vriendschappen en banden.

Na deze week zat ik even wat minder in mijn vel (had ik het misschien te druk gehad!?) en had ik ook opeens enorme knopen in mijn schouderbladen en heb ik even wat tijd voor mezelf genomen. Een van de dames van de Nederlandse cursus is coach voor een programma wat me enorm aansprak. Wij doen nu zelf Creatrix® en dat programma is alleen geschikt voor vrouwen.  Het programma wat zij doet is voor mannen en vrouwen en eigenlijk was ik daar wel erg nieuwsgierig naar (wellicht zou het iets voor mij ook in de toekomst kunnen zijn om dat erbij te gaan doen) en ik heb me voor een programma aangemeld bij haar aangemeld. Afijn, ik zal er niet teveel over zeggen en je de details besparen, maar het is een ongelooflijk heftige tijd geweest (eigenlijk nog steeds wel) en ik heb alles wat werkplannen even on hold moeten zetten. Ik had en heb echt alle energie voor mezelf nodig en ik heb er ongelooflijk veel behoefte aan om alleen te zijn.

Maar dat ging dus even niet met de volgende trip die ik geboekt had, want van 23 – 28 november stond er een trip op het programma naar de wereldstad New York! De Big Apple stond al lang op mijn bucket lijst en nu werd er een trip georganiseerd door Bruno (van New York Taxi Renesse, waarmee ik altijd met de yellow cabs mijn luchthavenvervoer regel en die zelf regelmatig naar New York gaat en de stad dus op zijn duimpje kent)  en kon ik geen enkele reden bedenken om daar niet naar toe te gaan. Het leuke is dat mijn schoonzusje Gwen met me meegaat en het is de eerste keer dat wij samen reizen! De volgende weblogs worden dus uitsluitend New York en New York!!!

Reacties

De cursus was op zondag afgelopen en op maandag ochtend ben ik weer via de luchthaven van Brisbane teruggegaan naar hetzelfde hotel in Brisbane en dat zou nu maar voor 1 nachtje zijn. Ik was net voor 2 uur in het hotel en kon net nog even een paar spulletjes uitpakken (ik ben al zo gepakt dat ik mijn grote koffer helemaal niet meer hoef te openen) voordat Michel me weer kwam halen. We zijn eerst even naar het kantoor gereden waar ik zijn dochter heb gezien en Sharon (zijn vrouw) en daarna heeft hij me nog een paar mooie plekjes in de buurt laten zien. Ik vind de Gold Coast een mooi gedeelte (het is ook het meest toeristische gedeelte) van Australie en hier zou ik graag nog een keer terug willen en meer tijd doorbrengen in de nationale parken in de omgeving. Nog even een borrel gedronken in zijn favoriete pub (dit keer geen bikini –serveerster, hahaha) en daarna naar een pier geweest waar we echt een ongelooflijk mooie zonsondergang hebben gezien; wat een kleuren pracht!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘s Avonds weer bij diezelfde Thai gegeten en het was leuk dat Sharon er dit keer ook bij kon zijn!! Wederom met de trein terug en dat was prima te doen.

 

 

Ik kwam nog een mooi gebouw tegen toen ik de laatste dag door Brisbane aan het slenteren was (en aan het bedenken dat ik hier best zou kunnen wonen....):  

 

En ja, dan is het dinsdag, mijn laatste dag in Australie, want ik vlieg terug vanavond via Dubai. Mijn eerste vlucht is om 9 uur en dat vind ik een prettige tijd; waarschijnlijk krijgen we gelijk te eten en dan kan ik slapen en dan is daarmee waarschijnlijk de ruim 14 uur durende vlucht een eind over de helft! Ik moest 11 uur uitchecken en heb een beetje door de stad geslenterd, langs het water gelopen (was weer heerlijk weer!!), op terrasje gezeten en ik wilde graag een heerlijk en uitgebreide lunch en daar had Sharon een goede aanbeveling en dat was echt super (een Griek, gespecialiseerd in seafood) en daar heb ik echt mijn hart kunnen ophalen:

 

 

 

Het zit er weer op, ik ben klaar om terug te gaan en verlang weer naar mijn eigen bedje en spulletjes; ik voel me zeer voldaan en heb het idee dat ik nu handvaten heb voor mijn nabije toekomst en dat geeft me heel veel rust van binnen!!

 

 

 

 

 

Reacties

Op deze bestemming ben ik vanwege de cursus die hier gegeven wordt. Na 2 nachten Brisbane ben ik op zaterdag al naar Caloundra gegaan. Er was geen rechtstreekse verbinding mogelijk dus ik moest eerst van hotel Brisbane naar de airport en van de airport naar Caloundra. Ik had daar een appartement gehuurd en dat lag echt heel dicht bij het strand:

 

 

 

En het appartement was ongelooflijk groot; ik denk wel 4x groter dan mijn huidide huisje. Het was een 2-slaapkamer appartement maar het kleinste wat ik bij deze accommodatie kon krijgen en deze accommodatie was in ieder geval nog redelijk geprijsd.

 

De cursus begint op maandag en zo heb ik lekker nog een dagje voor mezelf om te relaxen en wat boodschappen te doen en de omgeving een beetje te verkennen. En op maandagmorgen was het dan zo ver: de cursus en oh, wat ben ik benieuwd!!!! Dag 1, 6 en 7 zijn in een hotel wat zo goed als naast mijn accommodatie ligt en de andere dagen zijn bij Maz (de oprichtster en de cursusleidster) thuis en dat is een klein stukje lopen dus mijn accommodatie ligt perfect! Er waren 10 dames in totaal voor de cursus (deze cursus zat dus niet vol omdat 12 het maximum is normaalgesproken), en er was nog een cursus leidster in opleiding (die heeft cursus eerder dit jaar gedaan). De eerste dag introductie (naar elkaar toe en over het programma) en ik moet zeggen dat ik het ongelooflijk vermoeiend vind om een cursus in het Engels (met ongelooflijk Australisch accent) te volgen. Ik heb niet veel moeite om me in het Engels uit te drukken, denk vaak ook nog in het Engels (mijn boodschappenlijstje is soms ook gedeeltelijk Engels) maar het volgen van een cursus (en dat 7 dagen achter elkaar!!!) is toch weer een heel ander verhaal.

Vanaf dag 2 moesten we in tweetallen met elkaar gaan oefenen met de techniek. We hadden allemaal vooraf formulieren moeten invullen waarbij we aan moesten geven wat onze negatieve emoties en overtuigen zijn en daar wordt dan door middel van deze techniek een positief beeld aan gegeven, beter gezegd: je wordt ge-reset. Het is duidelijk dat we niet alleen fysieke kenmerken van onze (groot)ouders erven (denk aan dezelfde klutsknieen of hetzelfde haar als je groot(moeder)) maar ook bepaalde patronen hebben we overgenomen van onze voorouders, simpelweg omdat dit is doorgegeven in de genen. Ik was behoorlijk sceptisch vooraf over de hele techniek en heb zelf al veel geprobeerd (ook via opleidingen) en dan heb ik het onder andere over NLP, regressie therapie, hypnotherapie en weet ik wat al niet meer, maar niets is tot nu toe echt blijvend gebleken. Deze techniek is pijnloos, snel en geeft lange termijn resultaat tot op zo’n hoogte dat ‘we’ (ja, ik ben dus uiteindelijk om…) een ‘niet goed geld terug’ garantie geven op het uiteindelijke resultaat en dat is heel erg uniek, althans ik heb nog nooit gehoord dat een coach, therapeut, dokter, psychiater of wie dan ook heeft geroepen dat als zijn/haar pilletje of methode niet werkt dat je dan je geld terugkrijgt….

Deze techniek is uitsluitend geschikt voor vrouwen en is uniek en nog vrij nieuw en ik ben nu de tweede in Nld (en Europa) die deze cursus heeft gedaan en in oktober komen daar 12 dames bij (eerste cursus in Nld) en in januari 2017 nog eens 12 (volgende cursus). Toen we met elkaar moesten oefenen (en ik nog behoorlijk sceptisch was) heb ik maar een aantal ‘kleinere’ overtuigingen/emoties gedaan; ik wilde namelijk eerst even kijken wat het resultaat ervan zou zijn. En het is echt ongelooflijk; na zo’n sessie denk en voel je je er heel anders over en nog sterker: je vraagt je af of die emotie ooit een rol heeft gespeeld bij je. Het was voor mij reden om op de 4e dag mijn grotere issues te doen en ik kan niet anders zeggen dan dat die dag mij een ongelooflijke verlichting heeft gebracht (en dat is –na bijna 2 weken- nog steeds zo!!!!). Daarnaast heb ik ook ontzettend veel geleerd over (de complexiteit van) vrouwen en begrijp ik mezelf nu ook een stuk beter (en ik snap nu ook beter waarom mannen ook echt niets van ons begrijpen in het algemeen!!!!). Afijn, deze cursus was helemaal top en ik ga hier zeker zakelijk wat mee doen!!! Ik ben nu uitgenodigd om de cursus in oktober bij te wonen en dat ga ik ook zeker doen, om de eerste groep in Nld te leren kennen en er zelf wellicht weer wat meer van op te steken. Daarnaast ben ik me nu aan het orienteren hoe ik weer voor mezelf kan opstarten (eigen zaak dus) en hoe dat precies vormgegeven moet gaan worden. Ik weet nu beter hoe ik een bedrijf in Maleisie moet runnen dan in mijn eigen land, maar ik weet zeker dat het hier uiteindelijk een stuk eenvoudiger voor me gaat zijn! Ik heb dus een flinke, maar erg leuke uitdaging!!!!

Hier nog een paar foto’s genomen vanuit het huis van Maz waar we 4 cursusdagen zaten:

 

 

 

De een na laatste avond hadden we een gezellige avond met elkaar om het af te sluiten en dat was heerlijk genieten met een drankje en goed Italiaans eten: (en ja, waarom niet weer een keertje een foto op zijn kant, hahaha)

 

 

En hier ben ik samen met Maz (en begrijp ik niet waarom een foto van een andere mobiele telefoon wel recht blijft staan hier....) 

De laatste dag van de cursus was volledig gewijd aan het maken van een business plan. We hebben echt het complete concept op een dienblaadje gekregen en zouden er zo mee kunnen beginnen. De andere dames waren allemaal al werkzaam in deze richting en kunnen deze techniek zo in hun andere werkzaamheden schuiven; voor mij wordt het wat ingewikkelder om het weg te gaan zetten en vooral om het te promoten en uiteindelijk mijn klanten te krijgen!!! Maar ik heb daar alle vertrouwen in en ik besef heel goed dat dat niet binnen een paar weken / maanden kan gebeuren, maar gelukkig heb ik financiele ruimte om hier de tijd voor te nemen en het de tijd te geven het nodig heeft; als het goed is, komt het vanzelf wel en zo niet, dan is het uiteindelijk ook goed!

Ik vond het een ongelooflijk interessante en leerzame week en ik denk dat deze week life-changing gaat zijn voor mij!!! (en hopelijk uiteindelijk ook voor alle vrouwen die ik datzelfde gevoel zal kunnen gaan geven!!)

 

 

 


Reacties

Ik zit in Brisbane weer in hetzelfde hotel als de eerste dagen en daar hadden ze mijn kleine koffer bewaard; ik had er alle vertrouwen in dat dat goed zou gaan, maar was toch blij om hem ook weer te zien!

Ik blijf 2 nachten in Brisbane en heb er nu dus 1 volle dag en op die dag zou ik Michel, mijn neef, zien die als ruim 30 jaar in Australie woont. Het stond al lang op mijn verlanglijstje om bij hem eens langs te gaan, maar mijn eerder bestemmingen in dit land lagen niet echt in de buurt en/of op de route en dat was dit keer wel het geval, dus met alle plezier heb ik hier tijd voor gemaakt!

Michel zou me om 11 uur op komen halen bij het hotel dus ik dacht dat ik alle tijd had en ben dus lekker eerst de fitness ruimte in gegaan, heb op mijn gemakje mijn haar gewassen en gegeten en toen ik even na 10 uur op mijn telefoon keek, bleek hij er al te zijn!!!! Vette stress dus…..(en onze horloges liepen toch echt gelijk!!!); afijn, superleuke dag gehad met hem en hij heeft me ontzettend veel laten zien.

We zijn eerste naar het SkyPoint Observation Deck (in Surfers Paradise) geweest en daar waren de uitzichten echt magnifiek!! Jammer dat we geen dolfijnen of walvissen konden zien op het moment dat wij er waren:

  

 

 

 

Dit lijkt het Australische Venetie wel:

 

Hmmm….vervelend als je hier moet wonen:

 

Daarna zijn we doorgereden naar het Springbrook National Park (het begon een klein beetje te regenen hier) en daar hebben we een mooie waterval bezocht:

 

 

 

 

Ja, dat was een redelijke hoogte:

 

 

Nog even het huis van Michel en Sharon (zijn vrouw, die op dat moment in Brisbane zat voor een paar dagen) gezien om vervolgens naar Michel zijn favoriete lokale pub te gaan en daar loopt elke vrijdag de serveerster in bikini (vond dit helemaal bij het beeld dat ik van Michel heb passen, LOL – maar had medelijden met dat kind in bikini want die moest ook paar keer buiten serveren en het was echt NIET warm…):

 

 

 

Heerlijk gegeten bij een goed Thais restaurant en uiteindelijk nog naar de NightQuarters geweest, waar het allemaal draait om eten, drinken en muziek; een hele leuke opzet en jammer dat het daar niet wat drukker was.

Ik ben met de trein terug gegaan naar Brisbane (was een uurtje) en ik was net voor middernacht weer op mijn hotelkamer na een hele leuke dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Vandaag en morgen staan er (weer) 2 hele leuke dagen op het programma! Ik ga namelijk Kate bezoeken en ik ken Kate van Langkawi; wij woonden in hetzelfde appartementen complex en Kate maakte mijn huis schoon en was daarnaast een betrouwbare vriendin. Ik heb Langkawi begin november vorig jaar verlaten en Kate is 2 weken later vertrokken naar Australie. Zij heeft nog wel haar appartement in Langkawi maar ze heeft via internet een vriend in Australie leren kennen en daar woont ze nu bij in Edithburgh, wat op het Yorke Peninsula ligt. Dat is ongeveer 3 uur rijden vanaf Adelaide en ik had beloofd er rond lunchtijd te zijn. Ik had een hotel in de buurt geboekt en het was ontzettend leuk om elkaar na een jaar weer eens te zien! Ze had heerlijk gekookt (zoals altijd) voor de lunch en voor het diner en de middag heb ik een rondleiding gekregen in de omgeving van Edithburgh en het is erg mooi daar, maar ik zou er persoonlijk nooit willen wonen omdat het veel te ver van de bewoonde wereld vandaan is. Er is in het dorp, en de omliggende dorpjes, echt niets te beleven en ze gaan dan ook elke 2 weken naar Adelaide voor de boodschappen, medische afspraken, etc.

Dit is in de omgeving van Edithburgh en ik had heel even het idee dat ik in Griekenland zat (en nee, dat had niets te maken met het feit dat de vriend van Kate een Griekse Australier is (of een Australische Griek)):  

 

 

De tweede (volle) dag stond een bezoek aan het Innes National Park gepland en daar hebben Kate en ik een volledige dag doorgebracht. We hadden ontzettend geluk met het weer: zonnig en prettige temperaturen, maar wel een redelijke wind en die wind schijnt in dit deel van Australie het ergst te zijn en er is bijna altijd wind, en die maakt het vaak een stuk kouder dan elders. Ik was gekleed of het lente was maar Kate (die zo veel langer in de tropen heeft gewoond) loopt nog steeds met 4 / 5 lagen kleding aan om zichzelf warm te houden….

De Great Ocean Road gaf mooie uitzichten en plaatjes maar deze dag was ook ontzettend mooi; wederom een weg langs de kust met na elke bocht weer een adembenemend uitzicht:

 

 

 

Ook genoeg emoe’s gezien onderweg:

 

 

Ja, erg jammer dat deze foto op zijn kop staat omdat je juist hierop goed kan zien hoe ongelooflijk ik aan het genieten ben.

Ja, geef mij mooi weer, een mooie omgeving en goed gezelschap en ik heb het naar me zin:

 

 

 

 

 

 

En uiteraard kon een flesje wijn niet ontbreken om het weerzien te vieren (Kate had een lekkere picknick lunch gemaakt):

 

 

  

 

 

 

Dit zijn nog wat resten van een scheepswrak:

En dit is een soort lizard (met blauwe tong) en die zag je ook overal (we hebben trouwens nog een slang gezien die over de weg kroop!! Ik helemaal blij, eindelijk weer eens een slang gezien in het wild!!):

 

Twee hele leuke dagen gehad en de laatste avond al vroeg afscheid genomen want ik wil morgen fit zijn om terug naar Adelaide te rijden en dan door te vliegen naar Brisbane. En guess what!!?? Het regende echt de hele dag maar ik zit of in de auto, of in het vliegtuig of in mijn hotel, dus ik vind het prima!!! (yes, I am a lucky girl!!)

En wat jammer dat deze foto weer op zijn kop staat!! Ik weet nu in ieder geval zeker dat alle foto's die op zijn kop staan (maar wel goed in mijn file worden weergegeven!) van mijn I-phone komen en misschien heb ik het toestel wel op zijn kop vast gehad....hmmmm, eerlijk gezegd heb ik totaal geen zin om me hier in te verdiepen!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Ik was in de loop van de middag al in mijn hotel in Adelaide (waar ik 2 nachten zal blijven) en daar heb ik maar gelijk even een verkenningsrondje gedaan. Heb hier wel een goed gevoel (in tegenstelling tot in Melbourne) maar wil morgen de omgeving gaan verkennen (heb tenslotte nog steeds de auto). Ook hier weer mooie gebouwen:

 

 

En een mooie Arcade (maar minder mooi dan die in Melbourne):

 

 

Mijn hotel lag aan de rand van het centrum (dus alles weer op loopafstand) en aan een park, dus perfect gekozen. Ik had 1 volle dag in Adelaide en eigenlijk heb ik wel behoefte aan niet zo’n volle dag, dus heerlijk op het gemakje gedaan in de ochtend en daarna pas op pad en ik had de Barossa Valley (bekend wijngebied) op het programma staan en dat was wederom schitterend!! Verschillende plekken bezocht (Williamstown, Lyndoch, Tanunda en Mingler Hill met fantastisch uitzicht over de valley). De Barossa Valley was maar een uurtje rijden vanaf Adelaide en is dus een geliefde plek voor veel mensen uit de stad:

 

 

 

 

Oops, here we go again....upside down; ligt dit aan het feit dat ik de foto's met mijn I-phone heb gemaakt??? hmmmm 

 

Heerlijk relaxed dagje gehad en een lekkere lunch (Vietnamese kipsalada met uiteraard een glaasje wijn, eentje kan net hier, want drinking/driving is NOT done hier!):

 

 

 

Ik geniet zo ontzettend van het feit dat ik niets meer hoef en dat ik geen stress meer heb en kan me nu ook echt meer voorstellen hoe ik het al die jaren heb gedaan om het bedrijf draaiende te houden en ook nog te reizen en ik moet er echt niet meer aan denken. En ik wil ook echt kost wat kost voorkomen dat ik in de toekomst nog zo’n hoog stress niveau ga krijgen. Mijn doel is zoveel mogelijk te genieten van het leven en een job te vinden die me veel vrije tijd geeft maar daarnaast ook voldoende inkomsten om leuke dingen in mijn vrije tijd te kunnen doen!

De komende 2 dagen ga ik naar weer een nieuw gebied!

 

 

 

 

Reacties

Ik had al ontzettend genoten van de eerste dag maar de tweede dag overtrof echt al mijn verwachtingen!!! Wat een schoonheid en dan heb ik ook nog eens ontzettend veel geluk met het weer. Het is zonnig en heerlijk weer (op een beetje bewolkt en regenachtig begin van de dag na) en op de een of andere manier is het weer mij altijd gunstig gezind op dagen/tijden dat ik het echt nodig heb! Ik heb alle bekende hoogtepunten kunnen zien (12 Apostelen, Apollo Bay, Gibson’s steps, London Bridge, Loch Ard Gorge en nog veel meer) en ik heb waarschijnlijk de hele dag met een grote glimlach op mijn gezicht gelopen:

 

 

 

 

 

 

 

Oh boy, geen idee waarom deze foto nu ineens op zijn kop staat!!!! En ik heb ook eerlijk gezegd helemaal geen zin om mijn tijd en energie aan iets technisch te verliezen, dus laat ik hem lekker staan en eigenlijk....ben ik dit ook wel; ik probeer altijd alles van alle kanten te bekijken (en te begrijpen) dus deze keer doen we dat even ondersteboven en zie ik de grijze haren en de rimpels eens van een andere kant (ah, dus zo zien die engeltjes mij de hele dag...hahaha):  

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede nacht heb ik in Port Fairy geslapen en dat was echt zo’n lieflijk plaatsje waar je het idee hebt dat je terug in de tijd stapt:

 

Na de tweede volle dag was de Great Ocean Road officieel afgelopen en had ik nog 3 dagen om op mijn gemakje naar Adelaide te rijden. Ik heb absoluut nog ontzettend mooie plekjes gezien die dagen, maar het kon toch echt de eerste twee dagen niet overtreffen. Hier ben ik in Mount Gambier waar zee en tweetal mooie meren hadden:

 

 

 

En toen ik heb erg veel door wijngebieden gereden en dat vind ik altijd heerlijk. Bijna heel Australie is een wijngebied (en dat is waarschijnlijk ook een van de belangrijkste redenen dat ik dit land zo leuk vind!). Mijn accommodatie was ook bij een wijnboerderij (in het Coonawarra gebied) en ik was er lekker vroeg, dus heerlijk in het zonnetje kunnen genieten van de omgeving:

 

 

Uiteindelijk was mijn laatste stop (voor Adelaide) in Victor Harbor en deze omgeving staat erom bekend dat de walvissen er gedurende de winter (mei – september)  komen om te jongen. Ik heb heel in de verte een walvis gezien maar dat was echt t ever weg om daar een foto van te maken. Heb verschillende baaien geprobeerd op verschillende tijdstippen; heb ze altijd wel gezien, maar allemaal te ver af:

 

 

Zoals eerder gezegd vond ik de laatste dagen naar Adelaide iets minder, maar het kan nu eenmaal niet elke dag feest zijn…dat begrijp ik….en dat accepteer ik zelfs, hahaha. Grappig is wel dat als je hier de grens overgaat van de ene staat (provincie) in de andere (in dit geval van Victoria naar South Wales), dat dan ook de tijd (half uur terug in de tijd) en de maximumsnelheid verandert (mocht ineens 110km ipv 100km)!!! Je moet je voorstellen dat je hier van Drenthe naar Friesland ineens je horloge moet verzetten of dat je andere verkeersregels hebt…..ondenkbaar voor ons, toch?

Op de laatste dag op weg naar Adelaide nog even een stop gemaakt in Hahndorf en dat is een compleet Duits dorp (in Australie……), hmmmm Duitse bakkerijen, Duitse vlaggen, vreselijke muziek overal, bierpul na bierpul en Bratwurst mit Sauerkraut. Oh boy, dat hoeft voor mij dus echt niet en ik had hetzelfde gevoel als toen ik in Swakopmund / Namibie was: dit klopt gewoon niet….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Het is eindelijk zover: de Great Ocean Road!!! Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar was er tot nu toe nog niet van gekomen. Officieel begint deze route in Torquay en eindigt in Allansford, maar ik neem hier in de weblog maar even het hele traject van Melbourne naar Adelaide onder deze noemer (gemak dient de mens). Het officiele stuk is 243 km en loopt (grotendeels) langs de kust met adembenemende uitzichten onderweg. De weg kan behoorlijk kronkelen hier en daar en soms kan je gewoon niet harder rijden dan 40km per uur.

Deze tijd van het jaar is het niet echt druk op deze route (geen schoolvakantie en einde van de winter) en dat komt mij eigenlijk wel prima uit. Ik heb voor 9 dagen een auto gehuurd en ik kreeg voor het eerst van mijn leven een hybride auto (kan me niet herinneren dat ik die gehuurd had) en dat was even vragen (en nog eens vragen….hahaha) hoe alles werkte want alles gaat met knoppen en niet met sleutel. Afijn, ik voelde me erg blond en als ik het gezicht zag van de medewerker die geduld met mij moest hebben (een Indier…..) dan acteerde ik ook erg blond en hij zei het nog net niet wat hij dacht: (oh nee, weer zo’n dom blond wijf dat denkt dat ze auto kan rijden!!!). Maar dat boeit me echt allemaal niet en mijn enige zorg was Melbourne stad uit te komen en dat is gelukt met de GPS!

Het was een prima wagen, misschien beetje groot voor mij alleen, maar ik heb niet het gevoel dat ik in zo’n ongeloolijk groot land (net zo groot als Europa ongeveer en maar 22 miljoen inwoners, en dan zitten wij hier met 17 miljoen man op een kluijtje te klootviolen….) met een kleine auto moet gaan rijden. En hier voelde ik me volledig veilig in:

 

 

Ja, weer links rijden hier (ik lijk die aanpassing minder erg te vinden dan weer wennen aan rechts rijden) en dat kost me dus ook geen enkele moeite. Onderweg mooie plaatjes gezien van gele gewassen en het grappige is dat ik gisteren ook geel op het land hier zag staan toen ik naar Goes moest rijden. Maar ik heb geen enkel idee wat dat voor gewas is (niet daar maar ook niet hier, ben niet zo’n Boer-zoekt-vrouw- type hahaha); het was mooi:

 

 

Torquay is het officiele beginpunt van de Great Ocean Road en vanaf daar heb ik vele stops gemaakt onderweg:

 

Bij elke bocht die je om komt zie je weer een ander mooi plaatje en wil je weer stoppen. Het is gelukkig allemaal goed geregeld met vele stopmogelijkheden:

 

 

 

 

 

 

Ja, hier heb ik er genoeg van gezien aan de kust: (zij liever dan ik….haaien daar…)

 

Op de golfbaan in Anglesea heb je een extra handicap….kangaroes op de baan; ben benieuwd wat de local rules zeggen als je een bal slaat tussen een groep….heb niet gespeeld en/of geoefend want dat kost me gewoon teveel tijd die ik gewoon niet heb want ik heb wel elke avond een hotel vooraf geboekt en ik wil eigenlijk niet teveel in het donker rijden (zie je niets van al dat moois onderweg):

 

 

 

Op deze foto zie je goed hoe de weg langs de kust slingert:

De eerste 2 dagen bleven alle plaatsjes ongelooflijk mooi:

 

 

En dan ineens brengt de route je iets meer landinwaarts en zit je tussen de weilanden:

 

 

 

Het enige wat ik wat minder vond was het feit dat het overal behoorlijk uitgestorven was (vooral in de avond was er amper activiteit); er waren ook veel restaurants gesloten. Normaal check ik vooraf welke restaurants in de buurt van mijn accommodatie zitten en kies dan iets waar ik die dag zin in heb, maar dat had hier helemaal geen zin.

Ook nog ergens een waterval bezocht, maar ja, als de laatste waterval die je gezien hebt de Victoria Falls in Zimbabwe is, dan is dit een beetje saai. Ik merk dat ik steeds verwender word en dat ik sommige dingen heel gewoon ga vinden (oh, kangaroes….net zoals ik apen op Langkawi altijd net zo normaal vond als het zien van een hond of kat); het wordt tijd voor een compleet nieuwe vakantiebestemming denk ik!!! Wat dat betreft staan Canada en ook Chili/Argentinie/Patagonie hoog op mijn lijstje:

 

 

Het gaat steeds beter om selfies te maken (kwam erg weinig mensen tegen onderweg en de paar die ik tegenkwam waren vaak Aziaten en die zijn ook beter in selfies nemen dan foto’s van elkaar te maken, dus die vraag ik al niet eens meer…):

En hoe mooi gekleurd kan een vogeltje zijn???? Ik vind dit helemaal fantastisch en ik heb hier best wat tijd verloren (en achter dat beest aangelopen die zich door mij opgejaagd voelde….) om hem op de foto te krijgen:

 

 

Ik heb 5 dagen uitgetrokken om van Melbourne naar Adelaide te rijden. Er zijn mensen die dit in veel kortere tijd doen maar ik neem graag de tijd en wil zoveel mogelijk zien onderweg (kom er waarschijnlijk maar 1x in mijn leven). Ik heb dan ook elke avond een ander hotel, maar door het vele reizen ben ik met in-/uitpakken zo handig geworden dat ik precies weet waar wat zit in mijn koffer, dus vaak blijft driekwart er gewoon inzitten zonder dat ik het hoef aan te raken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl