goudoever.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mooie uitspraken:
Geld maakt niet gelukkig, dromen realiseren wel
 
Face your fears and live your dreams
Laatste artikelen

De cursus was op zondag afgelopen en op maandag ochtend ben ik weer via de luchthaven van Brisbane teruggegaan naar hetzelfde hotel in Brisbane en dat zou nu maar voor 1 nachtje zijn. Ik was net voor 2 uur in het hotel en kon net nog even een paar spulletjes uitpakken (ik ben al zo gepakt dat ik mijn grote koffer helemaal niet meer hoef te openen) voordat Michel me weer kwam halen. We zijn eerst even naar het kantoor gereden waar ik zijn dochter heb gezien en Sharon (zijn vrouw) en daarna heeft hij me nog een paar mooie plekjes in de buurt laten zien. Ik vind de Gold Coast een mooi gedeelte (het is ook het meest toeristische gedeelte) van Australie en hier zou ik graag nog een keer terug willen en meer tijd doorbrengen in de nationale parken in de omgeving. Nog even een borrel gedronken in zijn favoriete pub (dit keer geen bikini –serveerster, hahaha) en daarna naar een pier geweest waar we echt een ongelooflijk mooie zonsondergang hebben gezien; wat een kleuren pracht!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘s Avonds weer bij diezelfde Thai gegeten en het was leuk dat Sharon er dit keer ook bij kon zijn!! Wederom met de trein terug en dat was prima te doen.

 

 

Ik kwam nog een mooi gebouw tegen toen ik de laatste dag door Brisbane aan het slenteren was (en aan het bedenken dat ik hier best zou kunnen wonen....):  

 

En ja, dan is het dinsdag, mijn laatste dag in Australie, want ik vlieg terug vanavond via Dubai. Mijn eerste vlucht is om 9 uur en dat vind ik een prettige tijd; waarschijnlijk krijgen we gelijk te eten en dan kan ik slapen en dan is daarmee waarschijnlijk de ruim 14 uur durende vlucht een eind over de helft! Ik moest 11 uur uitchecken en heb een beetje door de stad geslenterd, langs het water gelopen (was weer heerlijk weer!!), op terrasje gezeten en ik wilde graag een heerlijk en uitgebreide lunch en daar had Sharon een goede aanbeveling en dat was echt super (een Griek, gespecialiseerd in seafood) en daar heb ik echt mijn hart kunnen ophalen:

 

 

 

Het zit er weer op, ik ben klaar om terug te gaan en verlang weer naar mijn eigen bedje en spulletjes; ik voel me zeer voldaan en heb het idee dat ik nu handvaten heb voor mijn nabije toekomst en dat geeft me heel veel rust van binnen!!

 

 

 

 

 

Reacties

Op deze bestemming ben ik vanwege de cursus die hier gegeven wordt. Na 2 nachten Brisbane ben ik op zaterdag al naar Caloundra gegaan. Er was geen rechtstreekse verbinding mogelijk dus ik moest eerst van hotel Brisbane naar de airport en van de airport naar Caloundra. Ik had daar een appartement gehuurd en dat lag echt heel dicht bij het strand:

 

 

 

En het appartement was ongelooflijk groot; ik denk wel 4x groter dan mijn huidide huisje. Het was een 2-slaapkamer appartement maar het kleinste wat ik bij deze accommodatie kon krijgen en deze accommodatie was in ieder geval nog redelijk geprijsd.

 

De cursus begint op maandag en zo heb ik lekker nog een dagje voor mezelf om te relaxen en wat boodschappen te doen en de omgeving een beetje te verkennen. En op maandagmorgen was het dan zo ver: de cursus en oh, wat ben ik benieuwd!!!! Dag 1, 6 en 7 zijn in een hotel wat zo goed als naast mijn accommodatie ligt en de andere dagen zijn bij Maz (de oprichtster en de cursusleidster) thuis en dat is een klein stukje lopen dus mijn accommodatie ligt perfect! Er waren 10 dames in totaal voor de cursus (deze cursus zat dus niet vol omdat 12 het maximum is normaalgesproken), en er was nog een cursus leidster in opleiding (die heeft cursus eerder dit jaar gedaan). De eerste dag introductie (naar elkaar toe en over het programma) en ik moet zeggen dat ik het ongelooflijk vermoeiend vind om een cursus in het Engels (met ongelooflijk Australisch accent) te volgen. Ik heb niet veel moeite om me in het Engels uit te drukken, denk vaak ook nog in het Engels (mijn boodschappenlijstje is soms ook gedeeltelijk Engels) maar het volgen van een cursus (en dat 7 dagen achter elkaar!!!) is toch weer een heel ander verhaal.

Vanaf dag 2 moesten we in tweetallen met elkaar gaan oefenen met de techniek. We hadden allemaal vooraf formulieren moeten invullen waarbij we aan moesten geven wat onze negatieve emoties en overtuigen zijn en daar wordt dan door middel van deze techniek een positief beeld aan gegeven, beter gezegd: je wordt ge-reset. Het is duidelijk dat we niet alleen fysieke kenmerken van onze (groot)ouders erven (denk aan dezelfde klutsknieen of hetzelfde haar als je groot(moeder)) maar ook bepaalde patronen hebben we overgenomen van onze voorouders, simpelweg omdat dit is doorgegeven in de genen. Ik was behoorlijk sceptisch vooraf over de hele techniek en heb zelf al veel geprobeerd (ook via opleidingen) en dan heb ik het onder andere over NLP, regressie therapie, hypnotherapie en weet ik wat al niet meer, maar niets is tot nu toe echt blijvend gebleken. Deze techniek is pijnloos, snel en geeft lange termijn resultaat tot op zo’n hoogte dat ‘we’ (ja, ik ben dus uiteindelijk om…) een ‘niet goed geld terug’ garantie geven op het uiteindelijke resultaat en dat is heel erg uniek, althans ik heb nog nooit gehoord dat een coach, therapeut, dokter, psychiater of wie dan ook heeft geroepen dat als zijn/haar pilletje of methode niet werkt dat je dan je geld terugkrijgt….

Deze techniek is uitsluitend geschikt voor vrouwen en is uniek en nog vrij nieuw en ik ben nu de tweede in Nld (en Europa) die deze cursus heeft gedaan en in oktober komen daar 12 dames bij (eerste cursus in Nld) en in januari 2017 nog eens 12 (volgende cursus). Toen we met elkaar moesten oefenen (en ik nog behoorlijk sceptisch was) heb ik maar een aantal ‘kleinere’ overtuigingen/emoties gedaan; ik wilde namelijk eerst even kijken wat het resultaat ervan zou zijn. En het is echt ongelooflijk; na zo’n sessie denk en voel je je er heel anders over en nog sterker: je vraagt je af of die emotie ooit een rol heeft gespeeld bij je. Het was voor mij reden om op de 4e dag mijn grotere issues te doen en ik kan niet anders zeggen dan dat die dag mij een ongelooflijke verlichting heeft gebracht (en dat is –na bijna 2 weken- nog steeds zo!!!!). Daarnaast heb ik ook ontzettend veel geleerd over (de complexiteit van) vrouwen en begrijp ik mezelf nu ook een stuk beter (en ik snap nu ook beter waarom mannen ook echt niets van ons begrijpen in het algemeen!!!!). Afijn, deze cursus was helemaal top en ik ga hier zeker zakelijk wat mee doen!!! Ik ben nu uitgenodigd om de cursus in oktober bij te wonen en dat ga ik ook zeker doen, om de eerste groep in Nld te leren kennen en er zelf wellicht weer wat meer van op te steken. Daarnaast ben ik me nu aan het orienteren hoe ik weer voor mezelf kan opstarten (eigen zaak dus) en hoe dat precies vormgegeven moet gaan worden. Ik weet nu beter hoe ik een bedrijf in Maleisie moet runnen dan in mijn eigen land, maar ik weet zeker dat het hier uiteindelijk een stuk eenvoudiger voor me gaat zijn! Ik heb dus een flinke, maar erg leuke uitdaging!!!!

Hier nog een paar foto’s genomen vanuit het huis van Maz waar we 4 cursusdagen zaten:

 

 

 

De een na laatste avond hadden we een gezellige avond met elkaar om het af te sluiten en dat was heerlijk genieten met een drankje en goed Italiaans eten: (en ja, waarom niet weer een keertje een foto op zijn kant, hahaha)

 

 

En hier ben ik samen met Maz (en begrijp ik niet waarom een foto van een andere mobiele telefoon wel recht blijft staan hier....) 

De laatste dag van de cursus was volledig gewijd aan het maken van een business plan. We hebben echt het complete concept op een dienblaadje gekregen en zouden er zo mee kunnen beginnen. De andere dames waren allemaal al werkzaam in deze richting en kunnen deze techniek zo in hun andere werkzaamheden schuiven; voor mij wordt het wat ingewikkelder om het weg te gaan zetten en vooral om het te promoten en uiteindelijk mijn klanten te krijgen!!! Maar ik heb daar alle vertrouwen in en ik besef heel goed dat dat niet binnen een paar weken / maanden kan gebeuren, maar gelukkig heb ik financiele ruimte om hier de tijd voor te nemen en het de tijd te geven het nodig heeft; als het goed is, komt het vanzelf wel en zo niet, dan is het uiteindelijk ook goed!

Ik vond het een ongelooflijk interessante en leerzame week en ik denk dat deze week life-changing gaat zijn voor mij!!! (en hopelijk uiteindelijk ook voor alle vrouwen die ik datzelfde gevoel zal kunnen gaan geven!!)

 

 

 


Reacties

Ik zit in Brisbane weer in hetzelfde hotel als de eerste dagen en daar hadden ze mijn kleine koffer bewaard; ik had er alle vertrouwen in dat dat goed zou gaan, maar was toch blij om hem ook weer te zien!

Ik blijf 2 nachten in Brisbane en heb er nu dus 1 volle dag en op die dag zou ik Michel, mijn neef, zien die als ruim 30 jaar in Australie woont. Het stond al lang op mijn verlanglijstje om bij hem eens langs te gaan, maar mijn eerder bestemmingen in dit land lagen niet echt in de buurt en/of op de route en dat was dit keer wel het geval, dus met alle plezier heb ik hier tijd voor gemaakt!

Michel zou me om 11 uur op komen halen bij het hotel dus ik dacht dat ik alle tijd had en ben dus lekker eerst de fitness ruimte in gegaan, heb op mijn gemakje mijn haar gewassen en gegeten en toen ik even na 10 uur op mijn telefoon keek, bleek hij er al te zijn!!!! Vette stress dus…..(en onze horloges liepen toch echt gelijk!!!); afijn, superleuke dag gehad met hem en hij heeft me ontzettend veel laten zien.

We zijn eerste naar het SkyPoint Observation Deck (in Surfers Paradise) geweest en daar waren de uitzichten echt magnifiek!! Jammer dat we geen dolfijnen of walvissen konden zien op het moment dat wij er waren:

  

 

 

 

Dit lijkt het Australische Venetie wel:

 

Hmmm….vervelend als je hier moet wonen:

 

Daarna zijn we doorgereden naar het Springbrook National Park (het begon een klein beetje te regenen hier) en daar hebben we een mooie waterval bezocht:

 

 

 

 

Ja, dat was een redelijke hoogte:

 

 

Nog even het huis van Michel en Sharon (zijn vrouw, die op dat moment in Brisbane zat voor een paar dagen) gezien om vervolgens naar Michel zijn favoriete lokale pub te gaan en daar loopt elke vrijdag de serveerster in bikini (vond dit helemaal bij het beeld dat ik van Michel heb passen, LOL – maar had medelijden met dat kind in bikini want die moest ook paar keer buiten serveren en het was echt NIET warm…):

 

 

 

Heerlijk gegeten bij een goed Thais restaurant en uiteindelijk nog naar de NightQuarters geweest, waar het allemaal draait om eten, drinken en muziek; een hele leuke opzet en jammer dat het daar niet wat drukker was.

Ik ben met de trein terug gegaan naar Brisbane (was een uurtje) en ik was net voor middernacht weer op mijn hotelkamer na een hele leuke dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Vandaag en morgen staan er (weer) 2 hele leuke dagen op het programma! Ik ga namelijk Kate bezoeken en ik ken Kate van Langkawi; wij woonden in hetzelfde appartementen complex en Kate maakte mijn huis schoon en was daarnaast een betrouwbare vriendin. Ik heb Langkawi begin november vorig jaar verlaten en Kate is 2 weken later vertrokken naar Australie. Zij heeft nog wel haar appartement in Langkawi maar ze heeft via internet een vriend in Australie leren kennen en daar woont ze nu bij in Edithburgh, wat op het Yorke Peninsula ligt. Dat is ongeveer 3 uur rijden vanaf Adelaide en ik had beloofd er rond lunchtijd te zijn. Ik had een hotel in de buurt geboekt en het was ontzettend leuk om elkaar na een jaar weer eens te zien! Ze had heerlijk gekookt (zoals altijd) voor de lunch en voor het diner en de middag heb ik een rondleiding gekregen in de omgeving van Edithburgh en het is erg mooi daar, maar ik zou er persoonlijk nooit willen wonen omdat het veel te ver van de bewoonde wereld vandaan is. Er is in het dorp, en de omliggende dorpjes, echt niets te beleven en ze gaan dan ook elke 2 weken naar Adelaide voor de boodschappen, medische afspraken, etc.

Dit is in de omgeving van Edithburgh en ik had heel even het idee dat ik in Griekenland zat (en nee, dat had niets te maken met het feit dat de vriend van Kate een Griekse Australier is (of een Australische Griek)):  

 

 

De tweede (volle) dag stond een bezoek aan het Innes National Park gepland en daar hebben Kate en ik een volledige dag doorgebracht. We hadden ontzettend geluk met het weer: zonnig en prettige temperaturen, maar wel een redelijke wind en die wind schijnt in dit deel van Australie het ergst te zijn en er is bijna altijd wind, en die maakt het vaak een stuk kouder dan elders. Ik was gekleed of het lente was maar Kate (die zo veel langer in de tropen heeft gewoond) loopt nog steeds met 4 / 5 lagen kleding aan om zichzelf warm te houden….

De Great Ocean Road gaf mooie uitzichten en plaatjes maar deze dag was ook ontzettend mooi; wederom een weg langs de kust met na elke bocht weer een adembenemend uitzicht:

 

 

 

Ook genoeg emoe’s gezien onderweg:

 

 

Ja, erg jammer dat deze foto op zijn kop staat omdat je juist hierop goed kan zien hoe ongelooflijk ik aan het genieten ben.

Ja, geef mij mooi weer, een mooie omgeving en goed gezelschap en ik heb het naar me zin:

 

 

 

 

 

 

En uiteraard kon een flesje wijn niet ontbreken om het weerzien te vieren (Kate had een lekkere picknick lunch gemaakt):

 

 

  

 

 

 

Dit zijn nog wat resten van een scheepswrak:

En dit is een soort lizard (met blauwe tong) en die zag je ook overal (we hebben trouwens nog een slang gezien die over de weg kroop!! Ik helemaal blij, eindelijk weer eens een slang gezien in het wild!!):

 

Twee hele leuke dagen gehad en de laatste avond al vroeg afscheid genomen want ik wil morgen fit zijn om terug naar Adelaide te rijden en dan door te vliegen naar Brisbane. En guess what!!?? Het regende echt de hele dag maar ik zit of in de auto, of in het vliegtuig of in mijn hotel, dus ik vind het prima!!! (yes, I am a lucky girl!!)

En wat jammer dat deze foto weer op zijn kop staat!! Ik weet nu in ieder geval zeker dat alle foto's die op zijn kop staan (maar wel goed in mijn file worden weergegeven!) van mijn I-phone komen en misschien heb ik het toestel wel op zijn kop vast gehad....hmmmm, eerlijk gezegd heb ik totaal geen zin om me hier in te verdiepen!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Ik was in de loop van de middag al in mijn hotel in Adelaide (waar ik 2 nachten zal blijven) en daar heb ik maar gelijk even een verkenningsrondje gedaan. Heb hier wel een goed gevoel (in tegenstelling tot in Melbourne) maar wil morgen de omgeving gaan verkennen (heb tenslotte nog steeds de auto). Ook hier weer mooie gebouwen:

 

 

En een mooie Arcade (maar minder mooi dan die in Melbourne):

 

 

Mijn hotel lag aan de rand van het centrum (dus alles weer op loopafstand) en aan een park, dus perfect gekozen. Ik had 1 volle dag in Adelaide en eigenlijk heb ik wel behoefte aan niet zo’n volle dag, dus heerlijk op het gemakje gedaan in de ochtend en daarna pas op pad en ik had de Barossa Valley (bekend wijngebied) op het programma staan en dat was wederom schitterend!! Verschillende plekken bezocht (Williamstown, Lyndoch, Tanunda en Mingler Hill met fantastisch uitzicht over de valley). De Barossa Valley was maar een uurtje rijden vanaf Adelaide en is dus een geliefde plek voor veel mensen uit de stad:

 

 

 

 

Oops, here we go again....upside down; ligt dit aan het feit dat ik de foto's met mijn I-phone heb gemaakt??? hmmmm 

 

Heerlijk relaxed dagje gehad en een lekkere lunch (Vietnamese kipsalada met uiteraard een glaasje wijn, eentje kan net hier, want drinking/driving is NOT done hier!):

 

 

 

Ik geniet zo ontzettend van het feit dat ik niets meer hoef en dat ik geen stress meer heb en kan me nu ook echt meer voorstellen hoe ik het al die jaren heb gedaan om het bedrijf draaiende te houden en ook nog te reizen en ik moet er echt niet meer aan denken. En ik wil ook echt kost wat kost voorkomen dat ik in de toekomst nog zo’n hoog stress niveau ga krijgen. Mijn doel is zoveel mogelijk te genieten van het leven en een job te vinden die me veel vrije tijd geeft maar daarnaast ook voldoende inkomsten om leuke dingen in mijn vrije tijd te kunnen doen!

De komende 2 dagen ga ik naar weer een nieuw gebied!

 

 

 

 

Reacties

Ik had al ontzettend genoten van de eerste dag maar de tweede dag overtrof echt al mijn verwachtingen!!! Wat een schoonheid en dan heb ik ook nog eens ontzettend veel geluk met het weer. Het is zonnig en heerlijk weer (op een beetje bewolkt en regenachtig begin van de dag na) en op de een of andere manier is het weer mij altijd gunstig gezind op dagen/tijden dat ik het echt nodig heb! Ik heb alle bekende hoogtepunten kunnen zien (12 Apostelen, Apollo Bay, Gibson’s steps, London Bridge, Loch Ard Gorge en nog veel meer) en ik heb waarschijnlijk de hele dag met een grote glimlach op mijn gezicht gelopen:

 

 

 

 

 

 

 

Oh boy, geen idee waarom deze foto nu ineens op zijn kop staat!!!! En ik heb ook eerlijk gezegd helemaal geen zin om mijn tijd en energie aan iets technisch te verliezen, dus laat ik hem lekker staan en eigenlijk....ben ik dit ook wel; ik probeer altijd alles van alle kanten te bekijken (en te begrijpen) dus deze keer doen we dat even ondersteboven en zie ik de grijze haren en de rimpels eens van een andere kant (ah, dus zo zien die engeltjes mij de hele dag...hahaha):  

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede nacht heb ik in Port Fairy geslapen en dat was echt zo’n lieflijk plaatsje waar je het idee hebt dat je terug in de tijd stapt:

 

Na de tweede volle dag was de Great Ocean Road officieel afgelopen en had ik nog 3 dagen om op mijn gemakje naar Adelaide te rijden. Ik heb absoluut nog ontzettend mooie plekjes gezien die dagen, maar het kon toch echt de eerste twee dagen niet overtreffen. Hier ben ik in Mount Gambier waar zee en tweetal mooie meren hadden:

 

 

 

En toen ik heb erg veel door wijngebieden gereden en dat vind ik altijd heerlijk. Bijna heel Australie is een wijngebied (en dat is waarschijnlijk ook een van de belangrijkste redenen dat ik dit land zo leuk vind!). Mijn accommodatie was ook bij een wijnboerderij (in het Coonawarra gebied) en ik was er lekker vroeg, dus heerlijk in het zonnetje kunnen genieten van de omgeving:

 

 

Uiteindelijk was mijn laatste stop (voor Adelaide) in Victor Harbor en deze omgeving staat erom bekend dat de walvissen er gedurende de winter (mei – september)  komen om te jongen. Ik heb heel in de verte een walvis gezien maar dat was echt t ever weg om daar een foto van te maken. Heb verschillende baaien geprobeerd op verschillende tijdstippen; heb ze altijd wel gezien, maar allemaal te ver af:

 

 

Zoals eerder gezegd vond ik de laatste dagen naar Adelaide iets minder, maar het kan nu eenmaal niet elke dag feest zijn…dat begrijp ik….en dat accepteer ik zelfs, hahaha. Grappig is wel dat als je hier de grens overgaat van de ene staat (provincie) in de andere (in dit geval van Victoria naar South Wales), dat dan ook de tijd (half uur terug in de tijd) en de maximumsnelheid verandert (mocht ineens 110km ipv 100km)!!! Je moet je voorstellen dat je hier van Drenthe naar Friesland ineens je horloge moet verzetten of dat je andere verkeersregels hebt…..ondenkbaar voor ons, toch?

Op de laatste dag op weg naar Adelaide nog even een stop gemaakt in Hahndorf en dat is een compleet Duits dorp (in Australie……), hmmmm Duitse bakkerijen, Duitse vlaggen, vreselijke muziek overal, bierpul na bierpul en Bratwurst mit Sauerkraut. Oh boy, dat hoeft voor mij dus echt niet en ik had hetzelfde gevoel als toen ik in Swakopmund / Namibie was: dit klopt gewoon niet….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Het is eindelijk zover: de Great Ocean Road!!! Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar was er tot nu toe nog niet van gekomen. Officieel begint deze route in Torquay en eindigt in Allansford, maar ik neem hier in de weblog maar even het hele traject van Melbourne naar Adelaide onder deze noemer (gemak dient de mens). Het officiele stuk is 243 km en loopt (grotendeels) langs de kust met adembenemende uitzichten onderweg. De weg kan behoorlijk kronkelen hier en daar en soms kan je gewoon niet harder rijden dan 40km per uur.

Deze tijd van het jaar is het niet echt druk op deze route (geen schoolvakantie en einde van de winter) en dat komt mij eigenlijk wel prima uit. Ik heb voor 9 dagen een auto gehuurd en ik kreeg voor het eerst van mijn leven een hybride auto (kan me niet herinneren dat ik die gehuurd had) en dat was even vragen (en nog eens vragen….hahaha) hoe alles werkte want alles gaat met knoppen en niet met sleutel. Afijn, ik voelde me erg blond en als ik het gezicht zag van de medewerker die geduld met mij moest hebben (een Indier…..) dan acteerde ik ook erg blond en hij zei het nog net niet wat hij dacht: (oh nee, weer zo’n dom blond wijf dat denkt dat ze auto kan rijden!!!). Maar dat boeit me echt allemaal niet en mijn enige zorg was Melbourne stad uit te komen en dat is gelukt met de GPS!

Het was een prima wagen, misschien beetje groot voor mij alleen, maar ik heb niet het gevoel dat ik in zo’n ongeloolijk groot land (net zo groot als Europa ongeveer en maar 22 miljoen inwoners, en dan zitten wij hier met 17 miljoen man op een kluijtje te klootviolen….) met een kleine auto moet gaan rijden. En hier voelde ik me volledig veilig in:

 

 

Ja, weer links rijden hier (ik lijk die aanpassing minder erg te vinden dan weer wennen aan rechts rijden) en dat kost me dus ook geen enkele moeite. Onderweg mooie plaatjes gezien van gele gewassen en het grappige is dat ik gisteren ook geel op het land hier zag staan toen ik naar Goes moest rijden. Maar ik heb geen enkel idee wat dat voor gewas is (niet daar maar ook niet hier, ben niet zo’n Boer-zoekt-vrouw- type hahaha); het was mooi:

 

 

Torquay is het officiele beginpunt van de Great Ocean Road en vanaf daar heb ik vele stops gemaakt onderweg:

 

Bij elke bocht die je om komt zie je weer een ander mooi plaatje en wil je weer stoppen. Het is gelukkig allemaal goed geregeld met vele stopmogelijkheden:

 

 

 

 

 

 

Ja, hier heb ik er genoeg van gezien aan de kust: (zij liever dan ik….haaien daar…)

 

Op de golfbaan in Anglesea heb je een extra handicap….kangaroes op de baan; ben benieuwd wat de local rules zeggen als je een bal slaat tussen een groep….heb niet gespeeld en/of geoefend want dat kost me gewoon teveel tijd die ik gewoon niet heb want ik heb wel elke avond een hotel vooraf geboekt en ik wil eigenlijk niet teveel in het donker rijden (zie je niets van al dat moois onderweg):

 

 

 

Op deze foto zie je goed hoe de weg langs de kust slingert:

De eerste 2 dagen bleven alle plaatsjes ongelooflijk mooi:

 

 

En dan ineens brengt de route je iets meer landinwaarts en zit je tussen de weilanden:

 

 

 

Het enige wat ik wat minder vond was het feit dat het overal behoorlijk uitgestorven was (vooral in de avond was er amper activiteit); er waren ook veel restaurants gesloten. Normaal check ik vooraf welke restaurants in de buurt van mijn accommodatie zitten en kies dan iets waar ik die dag zin in heb, maar dat had hier helemaal geen zin.

Ook nog ergens een waterval bezocht, maar ja, als de laatste waterval die je gezien hebt de Victoria Falls in Zimbabwe is, dan is dit een beetje saai. Ik merk dat ik steeds verwender word en dat ik sommige dingen heel gewoon ga vinden (oh, kangaroes….net zoals ik apen op Langkawi altijd net zo normaal vond als het zien van een hond of kat); het wordt tijd voor een compleet nieuwe vakantiebestemming denk ik!!! Wat dat betreft staan Canada en ook Chili/Argentinie/Patagonie hoog op mijn lijstje:

 

 

Het gaat steeds beter om selfies te maken (kwam erg weinig mensen tegen onderweg en de paar die ik tegenkwam waren vaak Aziaten en die zijn ook beter in selfies nemen dan foto’s van elkaar te maken, dus die vraag ik al niet eens meer…):

En hoe mooi gekleurd kan een vogeltje zijn???? Ik vind dit helemaal fantastisch en ik heb hier best wat tijd verloren (en achter dat beest aangelopen die zich door mij opgejaagd voelde….) om hem op de foto te krijgen:

 

 

Ik heb 5 dagen uitgetrokken om van Melbourne naar Adelaide te rijden. Er zijn mensen die dit in veel kortere tijd doen maar ik neem graag de tijd en wil zoveel mogelijk zien onderweg (kom er waarschijnlijk maar 1x in mijn leven). Ik heb dan ook elke avond een ander hotel, maar door het vele reizen ben ik met in-/uitpakken zo handig geworden dat ik precies weet waar wat zit in mijn koffer, dus vaak blijft driekwart er gewoon inzitten zonder dat ik het hoef aan te raken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

De volgende bestemming is Melbourne en dat heb ik met een binnenlandse vlucht gedaan die iets meer dan 2 uur duurde. Ik kwam in de loop van de middag aan in mijn hotel (weer super centraal gelegen) en heb gelijk even een beetje de omgeving verkend. Ik weet dat veel mensen Melbourne helemaal fantastisch vinden, maar dat wow gevoel had ik totaal niet. We gingen ook even wat terug in temperatuur, het zonnetje scheen niet meer en ik zou hier nog 2 volledige dagen zijn (maandag en dinsdag) dus ik moest even gaan bedenken hoe ik dat in zou gaan vullen. Op dinsdag wilde ik niet teveel doen want ik zou eind van de dag een 1.5 uur durende Skype sessie hebben voor mijn cursus, dus ik besloot om een trip te gaan zoeken voor de 1e volle dag. Ik heb verschillende gidsen bekeken en websites maar de meeste trips zouden naar wild parken gaan en daar heb ik eigenlijk geen zin in; ik ben een ongelooflijk verwende reizigster en heb al genoeg kangaroes, wallabies, koala’s en penguins gezien (tenzij ik ze in het wild tegen kom uiteraard!!). Uiteindelijk heb ik maar voor een wijn trip gekozen (ja, je moet toch wat…..).

Het werd een trip naar de Yarra Valley en dat is echt een schitterend gebied:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was gelukkig ook erg mooi weer (zonnig) die dag dus dat was helemaal perfect!

Ik heb een leuke dag gehad maar het was absoluut de minst interessante wijntrip die ik ooit gedaan heb (en ik heb er echt al wat gedaan in verschillende landen en gebieden!!). Er waren mensen van verschillende trips bij elkaar in een bus gezet en de ene helft ging eruit bij een wildpark en een andere groep elders, dus het was een beetje chaotisch en ik hou niet zo van dit soort constructies. Daarnaast hadden we een lunch en daar bleek de wijn bij mij er niet bij te zitten……what the heck…..ik ben op een wijn trip en de lunch is exclusief wijn????? You must be joking!!! Maar het was echt waar en dat was voor mij en nog 2 andere (Koreaanse) dames want wij hadden via een ander kanaal geboekt…..het moet niet veel gekker worden. Maar ik heb (uiteraard!) zelf een glas wijn gekocht (en had daarmee waarschijnlijk een beter glas wijn dan de rest) voor bij het eten. Maar uiteindelijk hebben we nog 2 wineries bezocht en wat wijn kunnen proeven hier en daar; het was lekker maar zeker niet spectaculair!! Al met al toch leuke dag gehad en ik heb nu nog 1 dag in Melbourne voor ik weer verder ga.

 

 

De 2e dag ben ik door de stad gaan lopen maar het was niet echt lekker weer (regen) dus heb ik ook lekker veel binnen gezeten en kunnen lezen. Ik vond dit geen weer voor een hop on hop off bus en ik ga het sowieso de komende dagen erg ‘druk’ krijgen dus een relaxt dagje is mooi meegenomen. Eind van de dag de Skype sessie gehad met Maz (de oprichtster en cursusleidster voor mijn cursus binnenkort) en ik was onder de indruk. Hiermee heeft ze laten zien hoe de techniek werkt en ik moet zeggen dat ik nu alleen nog maar nieuwsgieriger ben geworden om er meer van te horen en te leren!! Ik heb 2x heerlijk gegeten in Melbourne (Indiaas…jawel eindelijk weer eens!!! en Grieks en dat was ook heerlijk en later begreep ik dat dit een goed en bekend restaurant is in Melbourne; het enige nadeel van Grieks eten is dat als je vlees bestelt je een portie krijgt waar je met een complete familie van kunt eten…dat wordt dus komende dagen een beetje minder vlees eten…).

 

 

 De arcades (winkelgangen) zijn wel ongelooflijk mooi hier:

 

 

Morgen ga ik Melbourne alweer verlaten en staat er een stukje op het programma waar ik al erg lang naar uit gekeken heb en wat er nu dan eindelijk een keer van gaat komen: ik ga de Great Ocean Road rijden!!!!

 

 

 

 

 

 

Reacties

Het hotel was prima en daar arriveerde ik rond middernacht. Ik had honger en dorst en ik ben gelijk naar de dichtsbijzijnde 24-uurs shop gelopen om wat te kopen en wat blijkt…..mijn bankpas werkt niet en ook mijn visa werkt niet…..STRESS, echt STRESS!!!!! Hij wilde geen euro’s accepteren en ik had geen enkele Australische dollar op zak dus ik moest alles achterlaten…..hmmmm lekker begin. Even een stukje rondgelopen en daar zag ik een bank, even getwijfeld of het verstandig was om na middernacht ergens te gaan pinnen, maar ik heb me in heel Australie (dit was 4e bezoek) nog nooit onveilig gevoeld en het zag er allemaal goed uit rondom de bank, dus toch maar gedaan en thank God…..er kwam geld uit de automaat via mijn bankpas, dus waarschijnlijk was het een probleem van die shop en niet van mijn passen, pffffftttttt.

Beetje korte en rare nacht gehad en maar beetje geslapen (maar ik had ook niet anders verwacht; ik kan normaal redelijk veel in een vliegtuig slapen en daarnaast zit mijn lichaam nog in het ritme van 8 uur vroeger). Ik probeer altijd direct me aan te passen aan het nieuwe ritme en zal op bed gaan liggen tussen 11 en 6 (of ik nu wel of niet slaap), overdag wakker proberen te blijven en alleen tee ten op de nieuwe tijden en daarmee ben ik vaak binnen een paar dagen wel van mijn jetlag af. Je slaapt vanzelf wel een keer een nacht flink door als je een paar gebroken nachten achter de rug hebt.

Ik zit midden in het centrum met mijn hotel en kan overal lekker naartoe lopen (ik heb een redelijke neus om de juiste hotels te kiezen zo langzamerhand!!); en ik heb de 1e dag dan ook behoorlijk wat door de stad gelopen en veel mooie plekjes gezien. Mijn eerste indruk van Brisbane is goed en ik vind het een heerlijk relaxte stad en ik heb het gevoel dat ik hier zo zou kunnen wonen (hoe vaak ik dat gevoel al niet ergens heb gehad….). Er zijn veel mooie oude gebouwen, de rivier loopt door de stad, ben op Southbank geweest (bekend onder de toeristen en dat MOET je gezien hebben), heb door de botanische tuinen en langs de rivier gewandeld. Het is heerlijk weer, echt lekker lente weer met een zonnetje, rond de 20 graden (al kan het ‘s nachts behoorlijk afkoelen).

Hier zie je wat van de oudere gebouwen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het centrum is ook super schoon en alles ziet er perfect uit:

 

Mooie uitzichten over het water:

 

 

 

 

Relaxed park in de botanische tuin:

 

En in 1 van de parken in het centrum is zelfs een strand (met echt zand!!!) gemaakt:

 

Deze vogels kom je echt overal in de stad tegen:

 

 

Op de 2e dag heb ik een dagkaart gekocht voor de hop on hop off bus en dat vind ik altijd een perfect vervoersmiddel; het geeft je inzicht in hoe de stad in elkaar zit en je kunt eruit wanneer en waar je maar wilt. Er waren 2 routes en ik ben begonnen met de route die naar Mount Coot-tha ging waar je een fantastisch uitzicht had over de stad:

 

Voor ik aan de volgende route begon even lekker geluncht bij Little Singapore (ja, kan het niet laten en ik blijf gek op Aziatisch eten) en een salade gehaald voor vanavond. Er zijn hier volop food courts en daar kan je echt de meest uiteenlopende (en lekkere!!) dingen kopen. Het is grappig om het verschil te zien hoe mensen hier omgaan met het eind van de winter / begin van de lente; de een loopt erbij of hij op vakantie in de tropen is en de ander ziet eruit of hij net een paar ijsberen is tegenkomen en ik zit daar zo’n beetje tussenin.

Ik hou van de manier van leven van de Australiers; ze zijn heel veel buiten, doen veel outdoor activiteiten of eten / bbq-en met groepjes. En ik zit hier heerlijk te genieten aan de waterkant van het laatste zonnetje. Het wordt hier ‘s ochtends rond 6 uur licht en het wordt ruim 12 uur later (rond half 7) weer donker.

 

 

 

Na 2 volle dagen in Brisbane ga ik morgen verkassen, dus spulletjes reorganiseren en op tijd naar bed!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 

Tussen mijn laatste trip (naar Afrika) en deze trip naar Australie zaten ruim 10 weken; dat klinkt lang als je dingen moet doen die je niet leuk vindt en/of die je tegen staan, maar daar heb ik niet zoveel last van en voor mij is die tijd echt voorbij gevlogen!!! Veel moeten regelen voor deze trip (alles zelf geregeld van vluchten daarnaartoe, binnenlandse vluchten, autohuur, visum voor Australie, alle hotelovernachtingen en nog een paar trips en airport transfers) en daar gaat veel tijd in zitten. Ik vind het wel ontzettend leuk om te doen! Ook veel op de golfbaan geweest de afgelopen maanden en wat geniet ik daarvan! Het golfweekend in Brunssum was erg leuk maar ik denk wel dat ik er meer plezier van zou hebben gehad als ik wat meer ervaring had gehad, maar ja, als je alles in het leven van te voren weet…….

Op woensdag 24 augustus was het alweer zover en zou ik naar Brisbane vliegen. We hadden tot die tijd niet echt een goede zomer en ik heb al dit tijd lopen roepen dat het vast heel erg mooi weer zou worden als ik weg zou gaan en (helaas) kreeg ik daar ook weer helemaal gelijk. En het zou een paar weken veel beter en warmer weer zijn dan in Australie waar het eind van de winter is en het tegen het voorjaar aan zit.

Het doel van de reis is de cursus die ik van 12 tot 18 september ga volgen en daar heb ik een kleine 3 weken vooraf aan vastgeplakt om nog wat meer van het land te kunnen zien (stonden nog een aantal bestemmingen op mijn verlanglijstje). Het was een behoorlijk eind vliegen (21 uur totaal) en dat deed ik wederom met Emirates en dat betekent een tussenstop in Dubai. De 1e vlucht was 6.5 uur en de tweede ruim 14 uur (en dat is best lang!!!) met een paar uurtjes tussendoor op Dubai. Het tijdsverschil met Australie (althans dat deel waar ik heen moest) is 8 uur en ondanks het feit dat de vluchten prima verliepen (ik vertrok op woensdag middag en was donderdag avond laat in Brisbane) had ik wel moeite met het feit dat ik 24 uur geen daglicht had kunnen zien!!! Eten aan boord was prima (voor zover dat mogelijk is in een vliegtuig) en ik had genoeg ruimte op beide vluchten want we hadden met 2 personen 3 stoelen dus we konden iets ruimer zitten dan normaal en dat is, zeker met die hele lange vlucht, errrruuuuug prettig! Ik vloog dus op Brisbane en daar had ik bij aankomst een airport transfer naar het hotel geregeld. Ik geniet gelijk weer van de flexibiliteit in dit land want ik was eerder aangekomen dan gepland en ik kon gewoon met een bus eerder mee.

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl